Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΝΟΙ: Ικανοποίηση για το πρωτάθλημα και τη διοργάνωση

Εικόνα του άρθρου ΝΟΙ: Ικανοποίηση για το πρωτάθλημα και τη διοργάνωση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2016, 17:38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Μια μέρα μετά τη στέψη του για άλλη μια φορά, ο πρωταθλητής Ελλάδας στην κωπηλασία Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ως οικοδεσπότης της Β’ φάσης του πρωταθλήματος, εκφράζει την ικανοποίησή του τόσο για την άψογη διοργάνωση, όσο και για την μαζική ανταπόκριση των Γιαννιωτών αλλά και πολλών επισήμων στο κάλεσμά του. Όντως, οι κερκίδες του ΕΑΝΚΙ γνώρισαν πιένες μετά από αρκετό καιρό, δικαιολογημένα άλλωστε, καθώς η κωπηλασία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα Γιάννενα. «Όπως αποδείχθηκε έμπρακτα το διήμερο των αγώνων, η πόλη μας πληροί όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για να ξαναγίνει ‘μητρόπολη’ της κωπηλασίας, φιλοξενώντας πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και διεθνείς αγώνες, καθώς και προπονήσεις εθνικών ομάδων. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η συνεχής μέριμνα για τη συντήρηση των κωπηλατικών εγκαταστάσεων του ΕΑΝΚΙ που παραμένουν από τις κορυφαίες όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη» αναφέρει ο ΝΟΙ, κάνοντας έκκληση στους φορείς για την περιφρούρηση, συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Στα αγωνιστικά, στη β΄ φάση του Πρωταθλήματος ο Ν.Ο.Ι. κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στην Τετράκωπο άνευ Κορασίδων, με τις Μπομπουγιάννη – Δρόσου – Μήτση και Μάκου, ένα ασημένιο στο διπλό Σκιφ Παίδων με τους Γραμμενιάτη – Οικονόμου, ένα ασημένιο στην Οκτάκωπο Παίδων με τους Φαϊτά –Γούνη –Κολλιό – Ντακούμη –Μαμακή – Μπουκουβάλα – Παλαιοπάνο – Μήτση και Λιούγκο και ένα χάλκινο μετάλλιο στη Δίκωπο άνευ Κορασίδων με τις Μπάμπου και Ντότη.

Ειδικά στο αγώνισμα της Οκτακώπου, τελευταία κούρσα των αγώνων, έγινε μία συγκλονιστική μάχη ανάμεσα στον Ν.Ο.Ι. και τον Ν.Ο.Θ. η οποία κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα υπέρ του δεύτερου συλλόγου! Στην Οκτάκωπο του Ν.Ο.Θ. πέρα από το κύπελλο του νικητή, απονεμήθηκε κι ένα χρηματικό έπαθλο στη μνήμη του αείμνηστου ροέδρου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Σωτήρη Στάμου, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της μεγάλης και πολύχρονης προσφοράς. Το συγκεκριμένο έπαθλο θα κατακτήσει οριστικά ο σύλλογος ο οποίος θα κερδίσει επί τρεις συνεχόμενες χρονιές το αγώνισμα της Οκτακώπου Παίδων. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε πως «τιμάμε μ’ αυτό τον τρόπο έναν άνθρωπο που τόσα πολλά πρόσφερε επί δεκαετίες ολόκληρες στον Όμιλό μας και στον Γιαννιώτικο αθλητισμό».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back