ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΝΟΔΕ κατά Φίλη

Εικόνα του άρθρου ΝΟΔΕ κατά Φίλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2016, 18:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τη ΝΔ να σηκώνει το θέμα των (αυτονόητων) αλλαγών στα θρησκευτικά σε δημοτικό και γυμνάσιο και με την Εκκλησία να ετοιμάζεται για μάχη, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αποτελεί αγαπημένο πρόσωπο... για βέλη.

Έτσι, στον χορό μπαίνει και η τοπική ΝΟΔΕ. Με ανακοίνωσή της, η τομεάρχης Παιδείας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Ελένη Σιάση κατηγορεί τον υπουργό ότι «επιτίθεται στα Θρησκευτικά και την Εκκλησία λόγω ιδεοληψιών και δογματισμού». «Αναμφισβήτητα, το Σύνταγμά μας κηρύττει την ανεξιθρησκία. Όμως, το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί τον αποχρωματισμό της πολιτιστικής μας ταυτότητας και δρα αντιδημοκρατικά σε βάρος των θεσμών, διότι λαμβάνει αποφάσεις χωρίς ουσιαστικό εθνικό διάλογο και τη σύμφωνη γνώμη όλης της κοινωνίας» τονίζει.

Ο κ. Φίλης, τον οποίο ο πρωθυπουργός καλύπτει πλήρως, έχει υποστηρίξει ότι το μάθημα των θρησκευτικών οφείλει «να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας». Παράλληλα, για τις αντιδράεις, χτες δήλωσε ότι «μπορεί να επιμένουν κάποιοι έξαλλοι αλλά όχι η μεγάλη πλειοψηφία που εκπροσωπεί η Εκκλησία».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back