ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΝΟΔΕ εναντίον… μονάδας εμφραγμάτων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2019, 22:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων είναι αντίθετη στη λειτουργία της μονάδας Εμφραγμάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για λόγους… πολιτικούς. Όσο αλλόκοτη και να διαβάζεται αυτή η ανακοίνωση του τομέα υγείας της τοπικής ΝΟΔΕ, είναι αληθινή: «Ο Τομέας Υγείας της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων, εκφράζει την έντονη ανησυχία του και την αντίθεσή του στην επιπόλαια και βεβιασμένη (4 μόλις μέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές) απόφαση της Διοίκησης του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων να θέσει σε λειτουργία τη Μονάδα Εμφραγμάτων, που βρίσκεται στο νέο κτήριο του Νοσοκομείου».

Σε αντίθεση με άλλες, διοικητικού τύπου προεκλογικές παρεμβάσεις (που συνεχίζουν να γίνονται και είναι σίγουρα συζητήσιμες), εδώ πρόκειται για τη λειτουργία μιας δομής που αφορά τους πολίτες και όχι «ποιος θα τη βάλει σε εφαρμογή».

Η ΝΟΔΕ όμως προτιμάει να την εμπλέξει σε προεκλογικές σκοπιμότητες, δικαιολογώντας τη θέση της με τη θέση ότι η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών, αφού το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της μονάδας αυτής, δεν υπάρχει διαθέσιμο νοσηλευτικό προσωπικό (η Διοίκηση προτίθεται να αξιοποιήσει επικουρικό προσωπικό που δεν έχει σχετική εμπειρία), ενώ παράλληλα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό».

Κατηγορεί τη διοίκηση για «πολιτικά κίνητρα» και ζητάει επανεξέταση της λειτουργίας της μονάδας, μετά τις εκλογές…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back