ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το «No Man's Sky» σας περιμένει να ανακαλύψετε το άπειρο (video)

Εικόνα του άρθρου Το «No Man's Sky» σας περιμένει να ανακαλύψετε το άπειρο (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2016, 15:03
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Όσο κι αν προσπαθήσεις, απλά δεν έχεις τον χρόνο που χρειάζεται για να εξερευνήσεις ολόκληρο τον κόσμο του No Man's Sky, του παιχνιδιού το οποίο μετά από αρκετά χρόνια αναμονής, είναι εδώ, για να αποδείξει ότι ο τίτλος του είναι όσο πιο κυριολεκτικός γίνεται: ο ουρανός του δεν είναι κανενός.

Το φιλόδοξο action-adventure survival game είναι μια ωδή στην εξερεύνηση του διαστήματος, τοποθετώντας τον χρήστη σε έναν ανοικτό (πιο ανοικτό δεν γίνεται) κόσμο, από first person οπτική, στον ρόλο του εξερευνητή ενός αχαρτογράφητου σύμπαντος. Στο εν λόγω σύμπαν, τον περιμένουν για να τους ανακαλύψει, μεταξύ άλλων, εκατομμύρια αληθινής κλίμακας πλανήτες.

Με τέτοια ασύλληπτη πληθώρα πλανητών, αστέρων και γαλαξιών, το No Man's Sky, καθίσταται πρακτικά, ατελείωτο. 

Ο εμπνευστής και δημιουργός του, Sean Murray, έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ότι ακόμα και αν κάποιος επισκεπτόταν έναν πλανήτη το δευτερόλεπτο, ο ήλιος μας θα πεθάνει πριν προλάβει να τους δει όλους, αφού ακόμα και σε αυτόν τον ρυθμό, θα χρειαστεί περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια για να τους εξερευνήσει.

Η Hello Games έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του αχανούς σύμπαντος του No Man's Sky.

Ο αλγόριθμος θα δημιουργεί συνεχώς νέα ηλιακά συστήματα, πλανήτες, καιρικά φαινόμενα, χλωρίδα, πανίδα, κτίρια, διαστημόπλοια και συμπεριφορές όντων, κάνοντας μοναδικό κάθε βήμα του παίκτη -o οποίος θα έχει στόχο να εξερευνήσει αυτόν τον κόσμο, να επιβιώσει απέναντι σε πλάσματα και άλλους παίχτες (αν συναντηθούν), να κάνει εμπόριο και να φτάσει στο κέντρο του σύμπαντος. 


ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ PC

Κι ενώ το No Man’s Sky της Hello Games σπάει τα ταμεία για το  PlayStation 4, οι χρήστες PC δεν δείχνουν να είναι τόσο ατχαριστημένοι. Η διάθεση του μέσω του Steam έχε φέρει μεγάλα προβλήματα, με τον κόσμο να έχει γεμίσει τη συγκεκριμένη σελίδα της πλατφόρμας με παράπονα. Οι άνθρωποι της Hello Games έχουν δώσει λύση σε μερικά από αυτά, ενώ για κάποια άλλα δουλεύουν προκειμένου να χαρίσουν στους gamers την απόλυτη εμπειρία του παιχνιδιού...

Δείτε το τρέιλερ για το playstation 4:



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back