Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 27-06-2018, 17:26
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα σειρά φίλτρων αέρα καμπίνας, που διαθέτουν στρώμα ενεργού άνθρακα και επίστρωση φυσικής πολυφαινόλης για την αποφυγή εισόδου αερίων, οσμών και λεπτών σωματιδίων, όπως της σκόνης και των αλλεργιογόνων εφαρμόζει η Nissan για τα μοντέλα της, συμπεριλαμβάνοντας το Navara και το Micra.

Το σύστημα αυτών των φίλτρων, εισήχθη για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2017. Σήμερα, περιλαμβάνει 11 μοντέλα της Nissan, όπως το X-Trail (από 2007 και μετά), όλα τα Qashqai, όλα τα Juke, το Micra (από το 2010 και μετά), όλα τα LEAF, το Navara (από το 2016 και μετά), καθώς και όλα τα Pulsar.

Σύμφωνα με τη Nissan οι ευρωπαίοι οδηγοί περνούν συνολικά κατά μέσο όρο 10 ημέρες (240 ώρες), σε ετήσια βάση, μέσα στα οχήματά τους. Τα παλιά, «βουλωμένα» ή μειωμένης απόδοσης φίλτρα καμπίνας, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας για τους επιβαίνοντες. Οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι το 15-25% των ανθρώπων παγκοσμίως πάσχουν από συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας, που μπορεί να προκληθεί από τα αλλεργιογόνα της γύρης που εισέρχεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. 

Αυτό μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για τους οδηγούς, καθώς όταν ταξιδεύουν με 80 χλμ / ώρα και φτερνιστούν, κλείνουν τα μάτια τους σε μια απόσταση 25 μέτρων. 

Οι κάτοχοι και οδηγοί μοντέλων Nissan, μπορούν να μάθουν περισσότερα για τα νέα φίλτρα καμπίνας στον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο έμπορο/επισκευαστή της Nissan, επωφελούμενοι και των προνομίων του προγράμματος All Clear Service. 


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα