Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Tucson θέλει να αλλάξει τα δεδομένα

Εικόνα του άρθρου Το νέο Tucson θέλει να αλλάξει τα δεδομένα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2017, 11:00
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Tucson είναι ένα σημαντικό αυτοκίνητο για τη Hyundai Motor. Με τολμηρό και σπορ σχεδιασμό, υψηλά επίπεδα άνεσης και ευκολίας αλλά και εκτεταμένες νέες τεχνολογίες, επεκτείνει την πρωτοποριακή θέση της εταιρείας στην κατηγορία των SUVs.

Η Hyundai Motor για άλλη μια φορά έλαβε διεθνή αναγνώριση για το σχεδιασμό του Tucson από το διακεκριμένο θεσμό iF Design Awards. Το νέο Tucson κέρδισε το βραβείο iF Design 2016 στην κατηγορία «Προϊόν», της ενότητας «Αυτοκίνητα / Οχήματα / Ποδήλατα».

Το βραβείο αναγνωρίζει τον τολμηρό και ξεχωριστό σχεδιασμό του νέου συμπαγούς SUV και πρεσβευτή της μάρκας. Η αθλητική του παρουσία έχει επιτευχθεί με εκλεπτυσμένες, ρέουσες επιφάνειες, τολμηρές διαστάσεις, αιχμηρές γραμμές και την εμπρός «Cascading» μάσκα που στο εξής θα χαρακτηρίζει τα μοντέλα Hyundai. Το σχέδιο της νέας μάσκας εμπνέεται από τη ροή του καυτού χάλυβα λίγο πριν πάρει τη μορφή του αυτοκινήτου.

Με την εισαγωγή νέων μαλακών, υψηλής ποιότητας υλικών σε όλες τις επιφάνειες της καμπίνας, το εσωτερικό έχει υποστεί εκτεταμένες εργονομικές δοκιμές, ώστε να διασφαλιστεί η ευκολία χρήσης καθώς και μια ευχάριστη και άνετη εμπειρία. 

Η κεντρική κονσόλα είναι εφοδιασμένη με μια μεγάλη, μη ανακλαστική οθόνη προβολής 8-ιντσών με τεχνολογία αφής capacitive για το σύστημα πλοήγησης Νέας Γενιάς, το οποίο είναι περισσότερο από τρεις φορές ταχύτερα από ό, τι της προηγούμενης έκδοσης. Προσφέρεται με μια 7 ετών δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία TomTom LIVE services

ΑΝΕΣΗ-ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Το νέο Tucson είναι βασισμένο σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα που χαρίζει στο C-SUV πλούσιες εσωτερικές διαστάσεις.

Η βελτιστοποίηση του χώρου παρέχει στους επιβάτες και τις αποσκευές τους ένα άνετο και ευάερο εσωτερικό, καθώς επίσης ένα σημαντικό χωρητικότητας 513 λίτρων (VDA 211) χώρο αποσκευών με όλα τα καθίσματα σε όρθια θέση. Ο χώρος αποσκευών τριπλασιάζεται με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα φθάνοντας στα 1.503 λίτρα. 

Μια σειρά από έξυπνα και λειτουργικά χαρακτηριστικά προσθέτουν φινέτσα στην καμπίνα και ενισχύουν την οδηγική εμπειρία. Για αυξημένη άνεση στο εσωτερικό, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα καθώς και το υδραυλικό τιμόνι. 

Επίσης, για πρώτη φορά στην κατηγορία διατίθεται το σύστημα ψύξης καθισμάτων, ένα  μοναδικό χαρακτηριστικό του οχήματος.

Μια έξυπνη ηλεκτρική πίσω πόρτα (η οποία ανοίγει με την προσέγγιση του κλειδιού του κατόχου στο όχημα) εξυπηρετεί την άμεση τοποθέτηση πραγμάτων στο εσωτερικό του οχήματος καθώς επίσης και το Smart Parking Assist System (SPAS), διευκολύνει το παρκάρισμα του οχήματος. Δύο επιπλέον χαρακτηριστικά που αυξάνουν τη λειτουργικότητα του οχήματος στην καθημερινή χρήση.

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το νέο compact SUV, Hyundai Tucson, έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης οχημάτων Euro NCAP.

Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών αποδεικνύει ότι το νέο Tucson είναι ένα από τα πιο πλήρως εξοπλισμένα οχήματα στην κατηγορία του, αναφορικά με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Το νέο Tucson διατίθεται με μια από τις μεγαλύτερες γκάμες κινητήρων στην κατηγορία του. 

Αυτή περιλαμβάνει δύο κινητήρες βενζίνης: 135 PS (1.6lt GDI) ή 177 PS (1.6lt T-GDI) και επιπλέον τρεις επιλογές Diesel: 115 PS (1.7lt), 136 PS (2.0lt) ή 184 PS (2.0lt υψηλής ισχύος). 

Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος 1.6lt T-GDI βενζινοκινητήρας με 177 PS αποδίδει μέγιστη ροπή 265 ΝΜ από 1500 έως 4500 rpm και διατίθεται με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή επτά ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (7-DCT), το οποίο δίνει τη δυνατότητα επιλογής πλήρως αυτόματης ή σειριακής λειτουργίας. 

Το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7-DCT) είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στην γκάμα των SUVs της Hyundai. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε in-house από την ίδια την Hyundai και είναι ένα σύστημα που προσφέρει στους οδηγούς τη δυνατότητα επιλογής πλήρως αυτόματης λειτουργίας (ιδανικό για οδήγηση στην πόλη) ή σειριακής λειτουργίας, επιλέγεται από το μοχλό για μεγαλύτερη εμπλοκή του οδηγού. 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ

Ο 1.6lt T-GDI βενζινοκινητήρας και ο 2.0lt πετρελαιοκινητήρας μπορούν να συνδυαστούν με ένα σύστημα τετρακίνησης (4WD), το οποίο διατηρεί την υψηλότερη πρόσφυση σε ανώμαλες ή ολισθηρές επιφάνειες και παράλληλα να ενισχύσει τις επιδόσεις στις στροφές. Οι μπροστινοί τροχοί λαμβάνουν 100% της ροπής κατά τη διάρκεια οδήγησης σε κανονικό δρόμο με έως 50% να αποστέλλεται στους πίσω τροχούς αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες. Ένα χειροκίνητο ρυθμιζόμενο «Lock-Mode» διαχωρίζει τη ροπή 50/50 για αυξημένη σταθερότητα σε ταχύτητες μέχρι τα 40 km/h.

MADE IN EUROPE

Η Hyundai Motor κατασκευάζει το 100% των Νέων Tucson που πωλούνται στις Ευρωπαϊκές αγορές στη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στη Δημοκρατία της Τσεχίας – επιβεβαιώνοντας ένα βασικό μέρος της δέσμευσής της για την περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε αυτοκίνητο που παράγεται ελέγχεται ποιοτικά σε ειδική πίστα του εργοστασίου προτού παραδοθεί στον τελικό πελάτη, διασφαλίζοντας κορυφαία ποιότητα παραγωγής.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Hyundai Tucson διαθέτει δύο βενζινοκινητήρες και τρεις πετρελαιοκινητήρες με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή κίνηση 4x4 μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου ή αυτόματου, ή 7-τάχυτου DCT κιβωτίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back