Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Toyota RAV4 Prime

Εικόνα του άρθρου Νέο Toyota RAV4 Prime
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2019, 20:39
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πέμπτη γενιά του Toyota RAV4, ενισχύεται με μια νέα έκδοση που έχει αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά. Το νέο Toyota RAV4 Prime, χάρη στο εξελιγμένο υβριδικό σύστημα που απαρτίζεται από βενζινοκινητήρα 2.500 κ.εκ. Atkinson και έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 302 ίππους και έχει την ικανότητα να διανύει με ηλεκτρική ενέργεια 39 χλμ. Καθοριστικό ρόλο στη ηλεκτρική κίνησή παίζει η πρόσφατα εξελιγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας.

Η υψηλή ισχύς επιδρά θετικά και στη διαμόρφωση των επιδόσεων του ιαπωνικού SUV. Το τυπικό τεστ 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,8''.

Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική μάρκα, η κίνησή με την χρήση μόνο του ηλεκτροκινητήρα εξασφαλίζει μηδενικούς ρύπους και μειώνει την μέση κατανάλωση καυσίμου. Η νέα έκδοση, φέρει σύστημα τετρακίνησης, σπορ ανάρτηση και νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Το Toyota RAV4 Prime χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα τετρακίνησης Electronic Drive On-Demand All-Wheel Drive (AWD) που λανσαριστηκε στο RAV4 Hybrid. Ενας ανεξάρτητος ηλεκτροκινητήρας τοποθετημένος πίσω, ενεργοποιεί τους πίσω τροχούς όταν απαιτείται, συμπεριλαμβανομένης της προληπτικής ενεργοποίησης κατά την εκκίνηση και σε μειωμένες συνθήκες έλξης.

Το σύστημα AWD μειώνει επίσης την υποστροφή κατά τη διάρκεια των στροφών για να βελτιώσει τη σταθερότητα του αυτοκινήτου.

Όπως και στο RAV4 Hybrid, η καινοτόμος λειτουργία Predictive Efficient Drive ενεργεί σαν ένας αόρατος συνοδηγός. Χρησιμοποιώντας το διαθέσιμο σύστημα πλοήγησης, το Predictive Efficient Drive διαβάζει ουσιαστικά τον δρόμο και μαθαίνει τις συνήθειες του οδηγού για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας φόρτισης και εκφόρτισης της υβριδικής μπαταρίας βάσει των συνθηκών οδήγησης. Το σύστημα συγκεντρώνει δεδομένα καθώς οδηγείται το όχημα και "θυμάται" τα οδικά χαρακτηριστικά για να μεγιστοποιήσει την απόδοση.

Όλα τα μοντέλα Toyota RAV4 είναι εφοδιασμένα με το πρόγραμμα ασφάλειας Toyota Safety Sense, το οποίο περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό τεχνολογιών και προηγμένων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back