ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός βοσκός από φωτιά στη Βοιωτία

Εικόνα του άρθρου Νεκρός βοσκός από φωτιά στη Βοιωτία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2023, 16:25
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας ηλικιωμένος βοσκός πέθανε στην προσπάθειά του να σώσει τα ζώα του από την φωτιά στο Πρόδρομο Βοιωτίας.  

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται ότι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θήβας η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες κοντά στον Πρόδρομο, «τρέχει» ανεξέλεγκτη με ώθηση από ανέμους 9 μποφόρ.

Ήδη έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, ζητώντας τους να είναι σε ετοιμότητα, ενώ λίγο αργότερα υπήρξε και η πρώτη ειδοποίηση για εκκένωση.


Στην Αλεξανδρούπολη

Στο μεταξύ, στη Αλεξανδρούπολη η φωτιά έφτασε στις παρυφές της Δαδιάς, ενώ πυροσβεστικά αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις από την Ρουμανία και την Κύπρος φθάνουν στην περιοχή προκειμένουν να συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης.

Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η πυρκαγιά εξελίσσεται στο χωριό Λυκόφη κοντά στο παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά, όπου αναχαιτίστηκε προσωρινά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ωστόσο, το δάσος απειλείται λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων έντασης 6-7 μποφόρ που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή, «δίνοντας» κατά διαστήματα ριπές των 8 έως και 9 μποφόρ.

«Αυτή την ώρα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης χιονίζει στάχτη, και κάτοικοι έχουν λάβει ειδοποίηση από την Διεύθυνσης Υγείας να κλείσουν πόρτες και παράθυρα», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης και ενημέρωσε ότι η Εγνατία οδός άνοιξε για τα οχήματα που κινούνται προς και από τα σύνορα.

Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back