Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Νέα χρονιά χωρίς συγγράμματα

Εικόνα του άρθρου Νέα χρονιά χωρίς συγγράμματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2021, 14:52
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές, τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και την πρόεδρο του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του κόμματος.

Η κα Τζούφη με αφορμή τη συζήτηση με τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τους αντιπρυτάνεις Μηνά Πασχόπουλο και Σταύρο Νικολόπουλο, αναφέρει την «αβεβαιότητα που έχει προκύψει από τις εξαγγελίες για αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών και το πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ», ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της βουλευτή, «διατυπώθηκε η αντίθεση της Συγκλήτου για το σχέδιο αστυνόμευσης των ιδρυμάτων που προωθεί η κυβέρνηση».

Ειδικότερα, υπάρχει θέμα με την εξίσωση των πανεπιστημιακών σπουδών με την ολιγοετή φοίτηση σε ιδιωτικά κολέγια εντός και εκτός Ελλάδας, που έχει προκαλέσει και εσωκομματικές αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την κα Τζούφη, «έντονος προβληματισμός καταγράφεται για τη ρύθμιση που θεσμοθετεί τις κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή των αποφοίτων ΙΕΚ στα Πανεπιστήμια. Ρύθμιση που αποτελεί ‘δώρο’ κυρίως στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, παρακάμπτει τις πανελλαδικές εξετάσεις και κατεδαφίζει κάθε έννοια «αριστείας».

Στις συζητήσεις, αναφέρθηκε το θέμα της ελλιπούς χρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου, αλλά και η αδράνεια στη διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές.

Όντως, τα συγγράμματα έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά φέτος.

Με τον κοσμήτορα της Ιατρική Γιάννη Γεωργίου, η κα Τζούφη συζήτησε την «ανάγκη επαναλειτουργίας της διυπουργικής επιτροπής Παιδείας – Υγείας», αλλά και δημιουργίας ενιαίων αιθουσών, υποδομών και εργαστηρίων για το σύνολο της σχολής.

Τέλος, στη συνάντηση με την πρόεδρο του τμήματος Ιατρικής Άννα Μπατιστάτου, η κα Τζούφη συζήτησε τον προβληματισμό για «την υποστελέχωση με μέλη ΔΕΠ και τους αφυπηρετήσαντες πανεπιστημιακούς του 2020» καθώς και την έλλειψη προσωπικού κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back