Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 13-07-2016, 14:25
ΕΛΛΑΔΑ

Σε τέσσερις ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, μετά την ανατροπή λέμβου. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι, περίπου τεσσάρων ετών, ένα μικρό αγόρι, μια γυναίκα και έναν άνδρα.

Εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, άλλοι τρεις άνδρες που επέβαιναν στη μοιραία πλαστική βάρκα με μετανάστες κι πρόσφυγες αγνοούνται και αναζητούνται από τις λιμενικές αρχές που επιχειρούν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αεροδρομίου, νότια της πόλης της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που προέρχονται από τους διασωθέντες, μεταξύ των τριών αγνοουμένων είναι και ο Τούρκος μεταφορέας. Οι έξι διασωθέντες είναι πέντε άνδρες, ένας Παλαιστίνος και πέντε Σύροι, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα.

Οι τέσσερις σοροί ανήκουν σε ένα κορίτσι περίπου τεσσάρων ετών, ένα μικρό αγόρι, μια γυναίκα και έναν άνδρα. Άγνωστο παραμένει μέχρις στιγμής ποιοι από τους διασωθέντες συνδέονται με τους νεκρούς. Το σύνολο πάντως των διασωθέντων μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από εκεί στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Όπως έχει γίνει γνωστό από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, η βάρκα ξεκίνησε από την απέναντι από την πόλη της Μυτιλήνης περιοχή του Δικελί και σε αυτήν επέβαιναν συνολικά 13 άτομα. Την ώρα του ναυαγίου, περίπου στις 3.30 μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι έντασης 6 μποφόρ οι οποίοι στη συνέχεια έπεσαν στα 4 μποφόρ. Το ναυάγιο έγινε γνωστό περίπου στις 8.30 το πρωί όταν στη θαλάσσια περιοχή ένα μίλι από την ακτή νότια της πόλης της Μυτιλήνης εντοπίσθηκαν -από σκάφος του Λιμενικού Σώματος- δυο Σύροι πρόσφυγες να κολυμπούν προς το νησί. Αυτοί ενημέρωσαν για το ναυάγιο και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της διάσωσης η οποία συνεχίζεται και στην οποία συμμετέχουν εκτός του Λιμενικού Σώματος, σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο τύπου Super Puma.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα