ΒΙΒΛΙΟ

«Νέα πράξη θαυμάτων» στα παλιά σφαγεία

Εικόνα του άρθρου «Νέα πράξη θαυμάτων» στα παλιά σφαγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2020, 14:26
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και ο εκδοτικός οίκος «24 Γράμματα» παρουσιάζουν τη νέα ποιητική συλλογή του Αλέξη Δάρα, με τίτλο «Νέα Πράξη Θαυμάτων», τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 7.30μμ στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά σφαγεία).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μιχάλης Αράπογλου, αντιπρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και η Δέσποινα Παπαστάθη, διδάκτωρ Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ποιήματα από τη συλλογή θα αποδώσουν η Λαμπρίνα Λιάτσου και ο Αλέξης Δάρας. Στη μουσική συνοδεία ο συνθέτης Χριστόφορος Λάμπρου. Συντονίζει ο Νίκος Σουτόπουλος. Θα προβληθούν βιντεο-ποιήματα και θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα από το βιβλίο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και ζωντανά στο διαδίκτυο, μέσω του youtube, με  αναζήτηση των λέξεων “Νέα Πράξη Θαυμάτων”.

Η «Νέα Πράξη Θαυμάτων» είναι η τρίτη ποιητική συλλογή του Αλέξη Δάρα. Γεμάτη θαύματα, που ξεκινούν ήδη από το εξώφυλλο που κοσμείται από μια τρισδιάστατη στερεοσκοπική εικόνα. Η εισαγωγή του βιβλίου είναι ένα από τα τελευταία κείμενα που έγραψε, ειδικά για το βιβλίο, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Η συλλογή διαρθρώνεται σε τρεις οργανικά δεμένες ενότητες: Ι. Πείραμα μέσα στο πείραμα, ΙΙ. Στις αμμουδιές του χρόνου, ΙΙΙ. Τα καθέκαστα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back