ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Εικόνα του άρθρου Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2023, 16:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τρία νέα εκπαιδευτικά για μαθητές-τριες προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού και Γυμασίου σχεδίασε για τη σχολική χρονιά 2023-24 η «Βιβλιοθήκη Γνώσης και Συναισθημάτων» της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων.

Τα προγράμματα αυτά είναι:

«Σιγά σιγά, μία συγγνώμη τη φορά» - Νηπιαγωγείο και Δημοτικό

Με αφορμή το βιβλίο «Πόσα συγγνώμη ακόμη, περιστέρι», το πρόγραμμα αφορά τη δύναμη της φιλίας (αφήγηση, ζωγραφική, κινητικό παιχνίδι, διαδικτυακά παιχνίδια)

«Οι μάχες που δίνουμε» - Γυμνάσιο

Με αφορμή το κόμικ «Ερωτόκριτος» των Γ. Γούση, Δ. Παπαμάρκου, και Γ. Ράγκου, οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το έργο της Κρητικής Αναγέννησης και τη γλωσσική και πολιτισμική παράδοση της εποχής (προβολή βίντεο, συζήτηση, διαδικτυακά παιχνίδια, φύλλα εργασίας)

«Διαδρομές στη Βιβλιοχώρα της Ζωσιμαίας» - Δ’, Ε’, Στ’ Δημοτικού & Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου

Με αφορμή το επάγγελμα του βιβλιοθηκονόμου, γίνεται μία διαδρομή στα ράφια της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές, θα περιδιαβούν το αναγνωστήριο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας HaloAR και θα παρακολουθήσουν μικρά βίντεο με συμβουλές για τη διατήρηση των βιβλίων. Ακόμη, οι μαθητές/τριες θα συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο στο οποίο έρχονται σε επαφή με το επάγγελμα του βιβλιοθηκονόμου. (Χρήση εφαρμογής HaloAR, βιωματικό εργαστήριο)

Στη διάθεση των σχολείων θα είναι και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης: «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό…» (Γ’, Δ’, Ε’, Στ’ Δημοτικού).

Το πρόγραμμα «Διαδρομές στη Βιβλιοχώρα της Ζωσιμαίας» θα υλοποιείται δια ζώσης στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Τα υπόλοιπα προγράμματα θα υλοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex με αφηγήσεις, διαδικτυακές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν από τις εκπαιδευτικούς Αρετή Λαγού, Σόνια Γκέρτζου, Ελένη Καμποσιώρη.

Για επιπλέον πληροφορίες και συμμετοχή στα προγράμματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8πμ. – 14.30, στο τηλέφωνο 2651 0 72863 ή να αποστέλλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: zosimaialib@sch.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back