Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέα απάτη με αγγελία πώλησης αυτοκινήτου

Εικόνα του άρθρου Νέα απάτη με αγγελία πώλησης αυτοκινήτου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2021, 12:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ποσό των 1.800 ευρώ κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό για την αγορά μιας τροχόβιλας, από αγγελία σε ιστοσελίδα πώλησης οχημάτων, η καταγγέλλουσα στα Γιάννενα.

Ο «πωλητής» δεν εμφανίστηκε ποτέ, παρότι είχε μιλήσει τηλεφωνικά μαζί της και τώρα, η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία του, καθώς και άλλων δύο στο όνομα των οποίων είναι οι τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιήθηκαν.

Η αστυνομία συνιστά τα εξής για τις απάτες με αγγελίες, οι οποίες έχουν αυξηθεί πολύ τελευταία:

  • Μην πείθεστε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
  • Να αποφεύγετε την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζετε, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
  • Σε περίπτωση ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων σε υποψήφιο πωλητή, να διασταυρώνετε τα στοιχεία του, ως δικαιούχου του υποδεικνυόμενου λογαριασμού (Ονοματεπώνυμο, Α.Φ.Μ.).
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζετε αγγελίες πώλησης οχημάτων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back