ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα θεατρική παράσταση από την ομάδα τέχνης «Υφάδι»

Εικόνα του άρθρου Νέα θεατρική παράσταση από την ομάδα τέχνης «Υφάδι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2024, 10:26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη θεατρική παράσταση «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» του Ιάκωβου Καμπανέλλη ανεβάζει η ομάδα τέχνης «Υφάδι» τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 21:00, στο Καμπέρειο Θέατρο. Η παράσταση αποτελεί μέρος της δράσης «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Λίγα λόγια για το έργο: Το θεατρικό έργο που έγραψε το 1952 ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, αναφέρεται αλληγορικά στο πρόσωπο του Οδυσσέα για να πλάσει μια σκληρή σάτιρα με έντονες αλληγορίες για τις συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Οδυσσέας, ναυαγώντας στην πατρίδα του Ιθάκη, δεν έχει πλέον τίποτα, παρά μόνο τον μεγαλειώδη μύθο γύρω από το πρόσωπό του. Γεμάτος χαμένες ελπίδες και όνειρα αναγκάζεται να γίνει έμπορος του θρύλου του για να απολαύσει την εύνοια και την αποδοχή των συμπατριωτών του. Το οργανωμένο καθεστώς όμως, φαίνεται να γνωρίζει και να οδηγεί τον μύθο καλύτερα από τον πρωταγωνιστή του. Όταν το αστραφτερό κουκούλι σπάσει, ο μύθος διαλύεται, οι ήρωες απομυθοποιούνται, τα ιδανικά γκρεμίζονται και η αθωότητα χάνεται κάτω από το πέπλο του συμφέροντος.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Νικόλαος Τζοβάρας. Παίζουν (αλφαβητικά): Κρυσταλλία Γιωτάκη, Ιωάννα Θωμά, Αναστάσης Θωμάς, Μυρτώ Κίτσιου, Μιχαέλα Κουτσομήρου, Δημήτρης Κυριαζής, Άγγελος Παργανάς, Ελεωνόρα Στράτη, Άρης Τασιούλας, Φραγκίσκος Τασιούλας, Απόστολος Τζιμοτόλης.

Σκηνικά: Νικόλαος Τζοβάρας, Ειδικές Κατασκευές: Δημήτρης Θωμάς, Κοστούμια: Νικόλαος Τζοβάρας, Νάνσυ Βάτσου, Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Τζοβάρας, Μακιγιάζ: Bούλα Κοντογιάννη, Ηλεκτρολόγος: Βασίλης Μπαλάσκας, Διεύθυνση Παραγωγής: Λεμονιά Θωμά, Οργάνωση Παραγωγής: Νάνσυ Βάτσου, Αφίσα: Νικόλαος Τζοβάρας, Γιώργος Τζοβάρας.

Ελεύθερη είσοδος. Κρατήσεις θέσεων: 6937748187

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back