ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

NASA: Τρισδιάστατη απεικόνιση του διοξειδίου του άνθρακα στη γη (video)

Εικόνα του άρθρου NASA: Τρισδιάστατη απεικόνιση του διοξειδίου του άνθρακα στη γη (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2016, 22:49
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου μια τρισδιάστατη απεικόνιση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα (CO2 ) σε όλη την υδρόγειο.

Ο δορυφόρος της NASA OCO-2 συγκέντρωσε δεδομένα για τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα σε όλο τον κόσμο από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως 31 Αυγούστου 2015. Ο εν λόγω δορυφόρος εκτοξεύτηκε στις αρχές Ιουλίου του 2014 και είναι ο πρώτος που σχεδιάστηκε από τη διαστημική υπηρεσία για να μετρήσει το CO2 στην ατμόσφαιρα σε περιφερειακή κλίμακα.



Τα στοιχεία αυτά, μαζί με ένα μοντέλο καιρού υψηλής ανάλυσης, αποκαλύπτει τις κινήσεις του διοξειδίου του άνθρακα. Το νέο υπερ-υπολογιστικό έργο είναι ένα βήμα προς την κατανόηση της συμπεριφοράς του CO2, αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη, λέει η NASA.

Το CO2 απελευθερώνεται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες οι οποίες, όπως η καύση ορυκτών καυσίμων, παίζει σημαντικό ρόλο στην παγίδευση θερμότητας στην ατμόσφαιρα της Γης. Η συγκέντρωση του αερίου μετακινείται και αλλάζει διά μέσου των εποχών.

Μέσω του δορυφόρου OCO-2, οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα μοντέλο της συμπεριφοράς του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2014, ο δορυφόρος OCO-2 έχει καταγράψει σχεδόν 100.000 εκτιμήσεις του διοξειδίου του άνθρακα όλο τον κόσμο», δήλωσε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας David Crisp.

«Παρόμοια εργαλεία μοντελισμού όπως αυτά που αναπτύσσουν συνάδελφοί μας ‘Global Modeling and Assimilation Office’ είναι κρίσιμα στην ανάλυση και ερμηνεία των δεδομένων υψηλής ανάλυσης», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3