Η αναζήτηση νερού στον Άρη θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα κυνήγι από τους ουρανούς του Κόκκινου Πλανήτη.
Ένα όχημα πρώιμου σταδίου, που μόλις έλαβε την πρώτη δόση χρηματοδότησης από τη NASA, ονομάζεται MAGGIE (Mars Aerial and Ground Intelligent Explorer) με κύρια αποστολή την αναζήτηση νερού από ψηλά στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη.
Το MAGGIE, είναι ένα ηλιακό αεροσκάφος σχεδιασμένο να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα. Το τεχνικό του δελτίο αναφέρει ότι μπορεί να πετάξει μέχρι και 179 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση και ότι είναι ικανό να ταξιδέψει για σχεδόν 16.048 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια ενός έτους στον Άρη, που αντιστοιχεί σε περίπου 24 μήνες στη Γη.
Φωτογραφία: CoFlow Jet
Το MAGGIE αναμένεται να χρησιμοποιήσει την προηγμένη τεχνολογία εκτρεπόμενου ρεύματος πλεύσης της CoFlow Jet, η οποία περιλαμβάνει την κατεύθυνση της ροής του αέρα για την ενίσχυση της απόδοσης και της αποδοτικότητας του ηλιακού eVTOL.
Παρατηρώντας τον σχεδιασμό του, το μακρύ, υποστηριζόμενο από τη NASA ηλιακό eVTOL MAGGIE μπορεί να είναι πλήρως καλυμμένο με ηλιακούς συλλέκτες σε όλη του την επιφάνεια. Τα φτερά του είναι φαινομενικά σε σχήμα L, που εξακολουθούν να είναι καλυμμένα με ηλιακούς συλλέκτες για να συνεχίσουν την παραγωγή πράσινης ενέργειας του αεροσκάφους, αρκετή για να το τροφοδοτήσει και να το πετάξει μέχρι τον Άρη.
Επίσης οι 14 εκτεθειμένοι ρότορες μπορούν να του δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να πετάξει. Για τους λάτρεις των προδιαγραφών, η CoFlow Jet αναφέρει ότι το ηλιακό eVTOL MAGGIE που υποστηρίζεται από τη NASA αναμένεται να ταξιδεύει με ταχύτητα 0,25 αριθμού Mach και συντελεστή άνωσης 3,5 κατά τη διάρκεια της πτήσης, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει το αεροσκάφος να πετάξει σε ατμόσφαιρες με χαμηλότερη πυκνότητα όπως ο Άρης.
Πετώντας σε ύψος 1.000 μέτρων πάνω από τον Κόκκινο Πλανήτη, το MAGGIE θα επικεντρωθεί σε τρεις επιστημονικές έρευνες: το κυνήγι του νερού, την καλύτερη κατανόηση της πηγής του ασθενούς μαγνητικού πεδίου του Άρη και την αναζήτηση σημάτων ασύλληπτου μεθανίου (το οποίο μπορεί να είναι ή να μην είναι σήμα ζωής, ανάλογα με την πηγή).