ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται*

Εικόνα του άρθρου Να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται*
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2023, 23:18
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μια γυναίκα προσπαθεί να ανασύρει τα ρούχα της από τα λασπόνερα μετά την καταστροφή που προκάλεσε η καταιγίδα «Φρέντι» στο Quelimane. Μοζαμβίκη, Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023.

Τουλάχιστον 99 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μαλάουι εξαιτίας του κυκλώνα Φρέντι, ο οποίος το Σαββατοκύριακο έπληξε για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα το νοτιοανατολικό τμήμα της Αφρικής. Νωρίτερα σήμερα, οι αρχές ανέφεραν 11 θανάτους στο Μαλάουι και άλλους 4 στη Μοζαμβίκη.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια καταιγίδες όλων των εποχών. Αναπτύχθηκε στις 6 Φεβρουαρίου στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Αυστραλίας, πριν ακολουθήσει χιλιάδες μίλια στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό προς τη νοτιοανατολική Αφρική, επηρεάζοντας τα νησιά Μαυρίκιος και Λα Ρεϋνιόν.

Η καταιγίδα έπληξε την ανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης στις 21 Φεβρουαρίου πριν πλήξει τη Μοζαμβίκη λίγες μέρες αργότερα. Η UNICEF ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο «Φρέντι» έπεσε στην ξηρά με συνεχείς ανέμους σχεδόν 150 χιλιομέτρων την ώρα, προκαλώντας «σοβαρές ζημιές».

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANDRÉ CATUEIRA

*Τίτλος δανεισμένος από το τραγούδι «Γυρίζω τις Πλάτες μου στο Μέλλον» των αδελφών Κατσιμίχα και του Διονύση Τσακνή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back