ΒΟΥΛΗ

«Να πάρει άμεσα μέτρα η κυβέρνηση»

Εικόνα του άρθρου «Να πάρει άμεσα μέτρα η κυβέρνηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2020, 17:06
ΒΟΥΛΗ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και άλλοι βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήραν μέρος σε τηλεδιάσκεψη με φορείς του τουρισμού, στην Ήπειρο.

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ενίσχυσης και ανακούφισης εργαζομένων και επιχειρήσεων στον Τουρισμό. Ειδικά στο νομό Ιωαννίνων, όπου δραστηριοποιούνται πολλές μικρές, μεσαίες και οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις», τόνισε η κα Τζούφη.

Επίσης, διατύπωσε μερικά ερωτήματα: «Πόσες από τις επιχειρήσεις θα επαναλειτουργήσουν, καταφέρνοντας να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές και υγειονομικές προϋποθέσεις; Πόσοι εργαζόμενοι θα καταφέρουν να απασχοληθούν τη φετινή τουριστική περίοδο και πόσοι θα κληθούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα δίχως κανένα εισόδημα;».

Η βουλευτής επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, στη διευθέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων και την προστασία των θέσεων εργασίας. Παράλληλα, έχει υπογραμμίσει την ανάγκη να επεκταθούν τα επιδόματα για προγράμματα εσωτερικού τουρισμού, με έμφαση στη νεολαία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back