ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το μυστικό της Περσεφόνης», μια πιανιστική διάλεξη του Γ. Ντακούμη

Εικόνα του άρθρου «Το μυστικό της Περσεφόνης», μια πιανιστική διάλεξη του Γ. Ντακούμη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2023, 08:39
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», «Το μυστικό της Περσεφόνης». Πρόκειται για μια πιανιστική διάλεξη με ερμηνευτή τον Γιάννη Ντακούμη.

Σε σημείωμά του ο καλλιτέχνης αναφέρει: «Η συναυλία-διάλεξη επιχειρεί να προσεγγίσει, και ενδεχομένως να θεραπεύσει, αυτό που ένας ψυχολόγος θα ονόμαζε ‘φόβο θανάτου’. Μέσα από έργα των Bach, de Falla, Beethoven, Khachaturian και Rachmaninoff, όπου κεντρικό θέμα αποτελεί η αντιμετώπιση του φόβου του θανάτου, ακολουθούμε μια πορεία που οργανώνεται σε τέσσερα στάδια. Σε κάθε στάδιο χρησιμοποιούμε ως αφορμή συμβολισμούς από τον μύθο της Περσεφόνης, ώστε να οδηγηθούμε, τελικά, σε μαθήματα για τη δική μας ζωή».

Ο Γιάννης Ντακούμης είναι πιανίστας και ιατρός. Σπούδασε μουσική στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, κάτοχος Διπλωμάτων Πιάνου και Φυγής. Δασκάλα του στο πιάνο υπήρξε η Πηνελόπη Λιαροστάθη και στα ανώτερα θεωρητικά η Μερόπη Παπανικολάου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, μαθήτευσε κοντά σε δασκάλους, όπως ο Ευστάθιος Κιοσόγλου, ο Κώστας Λώλης, ο Γεράσιμος Λώλης και ο Σπυρίδων Δογορίτης. Τα τελευταία χρόνια εμπνέεται ιδιαίτερα από τη στενή επαφή με τον δάσκαλό του, Λάμπη Βασιλειάδη και από την καθοδήγηση της πιανίστα Hideyo Harada. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μεταπτυχιακός φοιτητής της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως γιατρός στην Καστοριά.

ΣΧΟΛΙΑ
Ioannis Mantzios
Σου εύχομαι καλή επιτυχία
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back