ΘΕΑΤΡΟ

«Μωρή Φύση!» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου «Μωρή Φύση!» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2023, 12:56
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tην παράσταση «Μωρή Φύση!» ανεβάζει η ομάδα θεάτρου C. For Circus στις 25 και 26 Ιουλίου, στις 20.00, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου και μουσικής, διάρκειας 70’, βασισμένη στη νουβέλα του κινέζου συγγραφέα Γιεν Λιένκε «Χρόνια Μήνες Μέρες».

Η παράσταση, την οποία σκηνοθετεί η Βικτώρια Φώτα, «παρακολουθεί» μια χρονιά που η ξηρασία έμοιαζε να μην τελειώνει ποτέ. Από το πρωί ως το βράδυ ο Παππούλης, κεντρικός χαρακτήρας της ιστορίας, σχεδόν ακούει τα μαλλιά του να καίγονται.

Ένα τρομερό κύμα ξηρασίας αναγκάζει τους κατοίκους ενός απομακρυσμένου ορεινού χωριού να τραπούν σε φυγή – όλους εκτός από αυτόν τον γέρο άνδρα κι ένα τυφλό σκυλί, που δεν μπορούν να κάνουν το εξουθενωτικό ταξίδι στα βουνά σε αναζήτηση τροφής και νερού.

Ο γέρος φυλάει μία και μοναδική καλαμποκιά που έχει φυτρώσει στην άγονη γη. Αφιερωμένος σε αυτήν και στην ελπίδα που του δίνει, αγωνίζεται κάθε μέρα ενάντια στην ήττα, κερδίζει κάθε μέρα μια νίκη κόντρα στον θάνατο.

Διασκευή, δραματουργία: Σάββας Κυριακίδης, πρωτότυπη μουσική: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου.

Ερμηνεύουν: Βαγγέλης Αμπατζής, Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Αθηνά Σακαλή.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Για προκρατήσεις δελτίων εισόδου εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back