Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μπορούν τα ωδεία της πόλης μας να εξελιχθούν κι άλλο;

Εικόνα του άρθρου Μπορούν τα ωδεία της πόλης μας να εξελιχθούν κι άλλο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2021, 23:15
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Του Κωνσταντίνου Λεοντάρη*

Διαβάζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων στα πλαίσια του Rock festival of Ioannina παρατήρησα ότι συμμετέχουν 3 ωδεία-μουσικές σχολές της πόλης μας. Τα ωδεία και οι μουσικές σχολές στην πόλη μας είναι 7 απ' όσο γνωρίζω.

Πώς λοιπόν θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της μουσικής στον τόπο μας όταν γίνεται αυτή η διάκριση ως προς τα άλλα ωδεία της πόλης και τους μαθητές τους εφόσον μπορούν και διαθέτουν υλικό για να υποστηρίξουν ένα φεστιβάλ ή μια εκδήλωση. Πόσο μάλλον μετά από δύο δύσκολες χρονιές λόγω περιοριστικών μέτρων όπου οι μαθητές των ωδείων στερήθηκαν τις εκδηλώσεις. Γενικότερα κατά τη διάρκεια κάθε χρονιάς θα έπρεπε σε όλα τα ωδεία να δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάζουν έστω μια φορά τη δουλειά τους με τη στήριξη του Πνευματικού Κέντρου.

Το γεγονός ότι δεν λάβαμε κάποια πρόσκληση για να συμμετέχουμε και τα υπόλοιπα ωδεία στο Ioannina Rock festival, ελπίζω να οφείλεται στην άγνοια ύπαρξής μας από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ και όχι από κάποια διάκριση.

Για να μπορέσουμε να εξελίξουμε το επίπεδο της μουσικής στην πόλη μας και να μη μένουμε στο παρελθόν, θα χρειαστεί να αναπτυχθεί περισσότερο  η συνεργασία του Δήμου με όλα τα ωδεία της πόλης και να αξιοποιηθούν ανάλογα με τις δυνατότητες τους.

Αυτό που χρειάζεται ένας μουσικός για να εξελιχθεί είναι οι συναυλίες. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο να δουλέψει παραπάνω και ένα βήμα να δείξει τη δουλειά του. Αυτό λοιπόν χρειάζονται και οι μαθητές μας. Κίνητρα!!!

Σε συνεργασία με την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών τα προηγούμενα χρόνια καλέσαμε μαθητές απ’ όλα τα ωδεία, ύστερα από συνεννόηση με τους διευθυντές των ωδείων, για την διεξαγωγή συναυλιών οι οποίες έγιναν με μεγάλη επιτυχία. Αυτό λοιπόν περιμένουμε και από το Πνευματικό Κέντρο. Να απευθύνει κάλεσμα σε όλους.

Χρειάζεται συνεργασία επίσης των ωδείων μεταξύ τους ώστε οι μαθητές και οι καθηγητές να βλέπουν τη δουλειά του ενός και του άλλου και να υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός.

Εκτός από rock φεστιβάλ, μπορούν και πρέπει να διοργανωθούν φεστιβάλ και σε άλλα ήδη μουσικής όπου θα συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές απ' όλα τα ωδεία. Διαγωνισμοί και σεμινάρια για μαθητές της πόλης. Κάθε χρόνο πολλοί μαθητές αποφοιτούν και θα πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούν να απορροφηθούν στο επάγγελμα αυτό.

Προσωπικά θα βρίσκομαι στη διάθεσή του Πνευματικού Κέντρου και φαντάζομαι όλοι οι διευθυντές των ωδείων της πόλης μας, για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον πολιτισμό και τη  μουσική που η κοινωνία έχει τόσο πολλή ανάγκη. 

*Ο Κωνσταντίνος Λεοντάρης είναι βιολιστής-ιδιοκτήτης Μουσικής Σχολής

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back