ΚΟΣΜΟΣ

Μπομπ Μενέντεζ: Δεν παραιτούμαι…

Εικόνα του άρθρου Μπομπ Μενέντεζ: Δεν παραιτούμαι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2023, 00:49
ΚΟΣΜΟΣ

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατών, Μπομπ Μενέντεζ αψήφησε τη Δευτέρα τις εκκλήσεις να παραιτηθεί από την έδρα του, αρνούμενος ότι έχει διαπράξει αδίκημα και ορκίστηκε να παραμείνει στο Κογκρέσο, αφού οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον ίδιο και τη σύζυγό του για δωροδοκία από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ.

Ορισμένοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι στην πολιτεία του, το Νιου Τζέρσεϊ, συμπεριλαμβανομένου του Δημοκρατικού κυβερνήτη της πολιτείας, τον προέτρεψαν δημοσίως να παραιτηθεί. Η απόφασή του να παραμείνει στη Γερουσία μπορεί να περιπλέξει τις προσπάθειες του κόμματός του να διατηρήσει την οριακή πλειοψηφία 51-49 στην εν λόγω αίθουσα, αν και το Νιου Τζέρσεϊ δεν έχει εκλέξει Ρεπουμπλικανό στη Γερουσία από το 1972.

Ο Μενέντεζ παραιτήθηκε προσωρινά από τον ρόλο του ως πρόεδρος της ισχυρής Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Οι κανόνες των Δημοκρατικών της Γερουσίας απαιτούν από κάθε μέλος που κατηγορείται για κακούργημα να παραιτηθεί από την ηγετική του θέση, αν και μπορεί να την πάρει πίσω αν κριθεί αθώος.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα, όχι μόνο θα αθωωθώ, αλλά θα εξακολουθήσω να είμαι ο ανώτερος γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ», δήλωσε ο 69χρονος Μενέντεζ στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του μετά την απαγγελία κατηγοριών την Παρασκευή.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις κατηγορίες κατά του Μενέντεζ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίνα Ζαν-Πιέρ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Πιστεύουμε ότι η παραίτηση του γερουσιαστή από την προεδρία του ήταν το σωστό».

Ο Μενέντεζ δήλωσε ότι έχει εργαστεί για να καταστήσει χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, υπόλογες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι τα μετρητά στο σπίτι του αποσύρθηκαν από τους λογαριασμούς του και φυλάχθηκαν για έκτακτες ανάγκες.

«Αν εξετάσετε τις ενέργειές μου που σχετίζονται με την Αίγυπτο κατά την περίοδο που περιγράφεται σε αυτό το κατηγορητήριο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, το ιστορικό μου είναι σαφές και συνεπές», είπε.

Ο Μενέντεζ, η σύζυγός του και οι επιχειρηματίες αναμένεται να εμφανιστούν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την Τετάρτη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο Μενέντεζ και η σύζυγός του επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 45 ετών, αλλά οι δικαστές σε τέτοιου είδους υποθέσεις συνήθως επιβάλλουν ποινή μικρότερη από τη μέγιστη δυνατή ποινή.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία αρχείου



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back