Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Μπήκαν οι βάσεις για μεγάλες διοργανώσεις»

Εικόνα του άρθρου «Μπήκαν οι βάσεις για μεγάλες διοργανώσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2018, 18:24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Παρουσία πολλών επισήμων έγινε η Β’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα. Η «πολυκοσμία» είχε να κάνει και με το γεγονός ότι οι αγώνες, ήταν μια γενική πρόβα για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του 2019, στον ανανεωμένο στίβο της Παμβώτιδας.

Η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου συγχάρηκε τους αθλητές και τις αθλήτριες του ομίλου, ειδικά την οκτάκωπο των παίδων που έφερε το μόνο χρυσό μετάλλιο των αγώνων για ο ΝΟΙ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχει μια νέα φουρνιά αθλητών που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα και έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Συγχάρηκε το ΝΟ Θεσσσαλονίκης που είναι ο νέος πρωταθλητής στην ελληνική κωπηλασία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι του χρόνου ο ΝΟΙ θα έχει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Για τους αγώνες καθαυτούς, η κα Παλαιοπάνου τόνισε πως «έχουν τεθεί οι βάσεις για φιλοξενία όχι μόνο του Πανευρωπαϊκού Νέων του 2019 αλλά και για άλλες μεγάλες διοργανώσεις».

Παρών ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως «η Κωπηλατική Ομοσπονδία κάνει μία τεράστια προσπάθεια για να αναπτύξει το άθλημα και συγκαταλέγεται ανάμεσα σ’ αυτές που θεωρούνται νοικοκυρεμένες και έχουν μέλλον».  Πρόσθεσε δε ότι η Γενική Γραμματεία, η Περιφέρεια, ο Δήμος και η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ «δούλεψαν πολύ, αναβάθμισαν τον χώρο και σύντομα θα επιλύσουμε και κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με το ιδιοκτησιακό».

Ο Αλέκος Καχριμάνης τόνισε ότι «η αρχή ήταν καλή και πρέπει η συνέχεια να είναι ακόμα πιο δυνατή» και ο πρόεδρος της διοικούσας του ΠΕΑΚΙ Βαγγέλης Παλαντζίδης πρόσθεσε: «Οφείλουμε από αύριο να διαφυλάξουμε όλο αυτό το κομμάτι των εγκαταστάσεων που αναβαθμίστηκε και να το συντηρήσουμε ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για τον κόσμο και τα ναυταθλητικά σωματεία. Μέλημά μας είναι η διοργάνωση στα Γιάννενα μεγάλων εκδηλώσεων. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το πετύχουμε αυτό. Ο αθλητικός τουρισμός εξάλλου θα σημάνει ανάπτυξη για την περιοχή μας».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς είπε μεταξύ άλλων ότι «όλα κύλησαν ομαλά, οι θεατές ήταν πολλοί, ο καιρός τέλειος και οι αθλητές χάρηκαν τους αγώνες».

Στην οκτάκωπο απονεμήθηκε και το κύπελλο στη μνήμη του προέδρου του ΝΟΙ Σωτήρη Στάμου. Το πλήρωμα αποτελούν οι Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Καρέτσος, Ηλίας Μπλέτσας, Μιχάλης Κοσσαρας, Αλέξης Βαρθολομαίος, Χρήστος Τσακίρης, Τηλέμαχος Γκίνης, Θανάσης Μάστακας και Ιάσων Κιτσάκος.

Ο Όμιλος κατέκτησε χθες και δύο ασημένια μετάλλια, ένα στο Σκιφ Παίδων με τον Ζήση Μπουκουβάλα και ένα στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων με τις Κατερίνα Γκόγκου, Νικολέτα Δρούβη, Καλυψώ Μαργαρίτη και Ξανθή Χατζή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back