ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων σε πόλεις της Ουκρανίας με πολλούς νεκρούς

Εικόνα του άρθρου Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων σε πόλεις της Ουκρανίας με πολλούς νεκρούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2024, 13:20
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικοί πύραυλοι σκότωσαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους και έπληξαν ένα παιδικό νοσοκομείο στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, τη Δευτέρα, ενώ από άλλη επίθεση στην πόλη Κρύβιι Ρι της κεντρικής Ουκρανίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άτομα.

Το ρωσικό μπαράζ στόχευσε πέντε ουκρανικές πόλεις με περισσότερους από 40 πυραύλους διαφόρων τύπων, πλήττοντας πολυκατοικίες και δημόσιες υποδομές, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε όλη τη χώρα κατά την επίθεση το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο. Στο Kryvyi Rih, 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν εκτός από τους 10 νεκρούς σε αυτό που ο επικεφαλής της διοίκησης της πόλης, δήλωσε ότι ήταν μια μαζική πυραυλική επίθεση. Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης από τοπικούς αξιωματούχους στην κεντρική περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας.

Η επίθεση έρχεται την παραμονή της τριήμερης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, η οποία θα εξετάσει πώς θα διαβεβαιώσει την Ουκρανία για την αμέριστη υποστήριξη της συμμαχίας και θα προσφέρει στους Ουκρανούς την ελπίδα ότι η χώρα τους μπορεί να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ήταν ο σφοδρότερος ρωσικός βομβαρδισμός του Κιέβου εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες. Οι επιθέσεις στο φως της ημέρας περιελάμβαναν υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, ένα από τα πιο προηγμένα ρωσικά όπλα, δήλωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία. Ο Kinzhal πετάει με 10 φορές την ταχύτητα του ήχου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναχαίτισή του. Τα κτίρια της πόλης έτρεμαν από τις εκρήξεις. Ένα ολόκληρο τμήμα ενός πολυώροφου κτιρίου κατοικιών σε μια συνοικία του Κιέβου καταστράφηκε, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Με πληροφορίες από ΑΡ. Φωτογραφία: Τα επακόλουθα της ρωσικής επίθεσης κατά του Κιέβου που έπληξε το παιδικό νοσοκομείο Okhmatdyt στις 8 Ιουλίου 2024. (Volodymyr Zelensky/Telegram)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back