Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μουσικό Σχολείο: Και επίσημα «Νικόλαος Δούμπας»

Εικόνα του άρθρου Μουσικό Σχολείο: Και επίσημα «Νικόλαος Δούμπας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2021, 13:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Mουσικό Σχολείο Ιωαννίνων φέρει και επίσημα, μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή σε ΦΕΚ, το όνομα «Νικόλαος Δούμπας». Της απόφασης της υφυπουργού είχε προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Ο Νικόλαος Δούμπας (1830-1900) γεννήθηκε, έζησε και έδρασε στη Βιέννη. Βιομήχανος, πολιτικός και κυρίως μαικήνας των τεχνών, στήριξε τους μουσουργούς της εποχής του, συνέδεσε το όνομά του με τη διαφύλαξη του έργου του Σούμπερτ και, μέσω χορηγιών, συνέβαλε στην ανέγερση σημαντικών κτιρίων, όπως του Μεγάρου Μουσικής της Βιέννης.

«Το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων τιμώντας τον εμβληματικό φιλόμουσο Ηπειρώτη, φέρει το όνομα ‘Νικόλαος Δούμπας’, ως ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στη σημαντική πολιτιστική του παρακαταθήκη, η οποία αποτελεί για τους μαθητές μας ένα διαχρονικό μάθημα προσφοράς, γνώσης, μουσικής παιδείας και πολιτισμού, το οποίο θα διασυνδέει μόνιμα το Σχολείο μας με τον κλασικό μουσικό πλούτο της Κεντρικής Ευρώπης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων Μαριγούλα Κασαγιάννη.

Ο πατέρας του Δούμπα καταγόταν από τη Βλάστη Κοζάνης, ενώ η μητέρα του από τη Λάρισα. Η οικογένεια της μητέρας του καταγόταν από τη Μοσχόπολη της Βορείου Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back