Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μουσείο Αργυροτεχνίας: Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια

Εικόνα του άρθρου Μουσείο Αργυροτεχνίας: Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2021, 21:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Mια σειρά από δράσεις για τα Χριστούγεννα διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Αναλυτικά:

Χιονονιφάδες με συρματερή  τεχνική: από το ασήμι …στο χαρτί

Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής χάρτινων τεχνημάτων για ενήλικες. Με έμπνευση από τη συρματερή, βασική τεχνική διακόσμησης για έργα αργυροτεχνίας, το ασημένιο σύρμα γίνεται χρωματιστό χαρτί, μεταμορφώνεται σε χιονονιφάδες και στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συναντήσεις: 6/12, 8/12, 13/12 και 15/12 (ώρες 15:30-18:30).

Χριστουγεννιάτικα χιονισμένα στολίδια

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου (ώρες 16:00-18:00) οργανώνεται, σε συνεργασία με την ομάδα  ΖωγραφίΖΩ, δημιουργικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 8 έως 10 ετών.  Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους πρωτότυπα στολίδια αξιοποιώντας τη φαντασία τους και απλά υλικά, όπως χαρτί.

Χριστουγεννιάτικες kirigami μπάλες 

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30-13:30) πραγματοποιείται δημιουργικό εργαστήρι kirigami, για ενήλικες. Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλια, θα κατασκευάσουν πρωτότυπα στολίδια-μπάλες από ανακυκλώσιμα υλικά, αξιοποιώντας την παραδοσιακή γιαπωνέζικη τεχνική της χαρτοκοπτικής.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00 -17:00)


*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back