Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Most wanted: Το… χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο της Europol

Εικόνα του άρθρου Most wanted: Το… χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο της Europol
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2016, 04:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Έχει καταφέρει να βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα στην επικαιρότητα. Πρώτα με τις προειδοποιήσεις στελεχών της, αλλά και την έκθεσή της για τρομοκρατικά κτυπήματα στην Ευρώπη από τζιχαντιστές. Σήμερα βρίσκεται και πάλι «κρεμασμένη» στις οθόνες των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων με μια πρωτότυπη ιδέα που είχε ενόψει των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για την Europol, η οποία δημιούργησε ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, όπου κάθε μέρα μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου θα παρουσιάζει έναν καταζητούμενο από τις λίστες της, ζητώντας από τους πολίτες να αναφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν σχετικά.

«Κάθε μέρα μέχρι τις 23 θα δημοσιοποιούμε τα στοιχεία ενός καταζητούμενου από κάποια χώρα μέλος», είπε ο εκπρόσωπος της Europol, Τζέραλντ Χεζτέρα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η αρχή γίνεται με τον 60χρονο Tibor Foco καταζητούμενο για 21 χρόνια στην Αυστρία. Έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία μιας ιερόδουλης και δραπέτευσε ενώ βρισκόταν σε άδεια. Υπάρχει και χρηματική αμοιβή 2.900 ευρώ.


ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΥΠΡΙΑ

Πέμπτη στη σειρά της λίστας των πιο καταζητούμενων της Europol, υπάρχει και μία Κύπρια, η Έφη Ηροδότου. Η 29χρονη, ενεπλάκη το 2007 σε τροχαίο, κατά το οποίο 17χρονος μαθητής τραυματίστηκε και στη συνέχειας υπέκυψε στα τραύματά του. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι το δυστύχημα συνέβη ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και παραβίασε κόκκινο φανάρι. 

Καταζητείται από την Ιντερπόλ και τις κυπριακές αρχές εδώ και 8,5 ολόκληρα χρόνια και οι αρχές θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο να κρύβεται στην Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ εκτός από την ίδια πιθανόν να βρίσκονται μαζί της και ο πατέρας της Ηρόδοτος Ηροδότου αλλά και η μητέρα της Ρίτσα Ηροδότου.

Πηγή: Με πληροφορίες από το Euronews

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back