ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μνήμη της «Νύχτας των Κρυστάλλων» και στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Μνήμη της «Νύχτας των Κρυστάλλων» και στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2021, 17:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία #LetThereBeLight που διοργανώνουν το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό March of the Living.

Πρόκειται για ένα ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα που πηγαίνουν στην Πολωνία και το Ισραήλ, για να «μελετήσουν την ιστορία του Ολοκαυτώματος και να εξετάσουν τις ρίζες της προκατάληψης, της μισαλλοδοξίας και του μίσους», όπως αναφέρει η σχετική ιστοσελίδα.

Φέτος, η επέτειος της Νύχτας των Κρυστάλλων, στις 9 Νοεμβρίου 1938, όταν τα τάγματα εφόδου του NSDAP επιτέθηκαν μαζικά σε συναγωγές, ιδρύματα και καταστήματα εβραίων σε Γερμανία και Αυστρία, έχει επιλεγεί ως ημερομηνία μνήμης.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα φωταγωγήσει το δημαρχείο, τη συγκεκριμένη μέρα και θα προβάλει «ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας ενάντια στον σκοταδισμό».

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος παραθέτει το μήνυμα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, το οποίο αναρτήθηκε στον σύνδεσμο της φετινής εκστρατείας και λέει ότι «η διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος είναι ευθύνη μας και η διάδοση της γνώσης για θέματα που αφορούν το Ολοκαύτωμα είναι υποχρέωσή μας ώστε η κοινωνία μας να μην ανεχτεί ποτέ ξανά το μίσος, τον αντισημιτισμό και κάθε είδους ρατσισμό».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back