ΘΕΑΤΡΟ

«Μνήμες Γυναικών» στο Θέατρο Actina

Εικόνα του άρθρου «Μνήμες Γυναικών» στο Θέατρο Actina
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2023, 14:22
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 21 και 22 Οκτωβρίου, έρχεται στα Γιάννενα η παράσταση «Μνήμες Γυναικών».

Η παράσταση θα ανέβει στο Θέατρο Actina (Άννης Κομνηνής 8» το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 21:00, και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 19:00 και στις 21:00.

Σχεδιασμός και ερμηνεία: Χριστίνα Τασκασαπίδου, καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μπλάθρας, μουσική: Arvo Part, φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος, φωτογραφίες: Αλέξανδρος Χριστοδούλου

Η υπόθεση: Τι συμβαίνει όταν οι αθώες αναμνήσεις ενός νεαρού κοριτσιού συναντάνε στο δρόμο τους το έργο του Γιάννη Ρίτσου; Τι μπορεί να γεννηθεί όταν το θαύμα της αγνότητας διασταυρώνεται με την μητρική αγάπη; Δύο παράλληλες ιστορίες με κοινό παρονομαστή την πορεία δύο διαφορετικών μα και τόσο όμοιων γυναικών, της Γαλλίδας Lydie Dattas και της μικρής Ιφιγένειας. Οι δύο κοριτσίστικες φιγούρες, αφημένες σε ένα πηγαίο, οργασμικό συναίσθημα, ξεδιπλώνουν τα γεγονότα της παιδικής τους ηλικίας που σημάδεψαν για πάντα τη ζωή τους. Ένα θεατρικό ταξίδι μνήμης και εξομολόγησης, μια κατάδυση στην εμπειρία της επαφής με το Θείο και τη μητρική θαλπωρή.

Στη δραματουργία χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τα έργα του Γιάννη Ρίτσου «Τέταρτη Διάσταση -Επιστροφή τής Ιφιγένειας» και της Lydie Dattas «Βίωμα Καλοσύνη».

Επίσης θα προβληθεί η ταινία «Βίωμα Καλοσύνης/Experience of Goodness»της Ελένης Αλεξανδράκη. Πρόκειται για μια μικρού μήκους ταινία, η οποία βασίζεται σε αποσπάσματα του βιβλίου της Lydie Dattas.

Εισιτήριο: 10 ευρώ και 8 ευρώ φοιτητικό, ΑμεΑ. Κρατήσεις/πληροφορίες: 6974865401 & more.com. Διάρκεια παράστασης: 50’

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back