Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 6-12-2019, 23:16
ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (Μ.Ι.Ε.Τ.) παρουσιάζουν τέσσερα βιβλία από την εκδοτική σειρά minima τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» στα παλιά σφαγεία.

Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, συγγραφέας και πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, θα παρουσιάσει τα βιβλία Η δόξα των σιδηροδρόμων  του Tony Junt και Η συμμετοχή μας σ´ αυτόν τον πόλεμο του Hans Jonas και ο Διονύσης Καψάλης, ποιητής και διευθυντής του ΜΙΕΤ, τα βιβλία Ο Σαίξπηρ σήμερα του Stephen  Greenblatt και Ο ξένος - Δύο δοκίμια για την εξορία του Richard Sennett.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η σειρά minima του ΜΙΕΤ περιλαμβάνει σύντομα δοκίμια από το ευρύ θεματικό πεδίο των Επιστημών του Ανθρώπου. Φιλοδοξία της είναι να επαληθεύσει την ιδέα που ενέπνευσε τον σχεδιασμό της: το μικρό μέγεθος ενός κειμένου όχι μόνον δεν αποκλείει, αλλά μπορεί κάλλιστα να συμβαδίζει με την ξεχωριστή αξία του, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του, τη σημασία του για τους μελετητές και για το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα