«Μικρό βήμα για τη συγκρότηση πλατιού μετώπου»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2021, 13:00

Ο Εργατικός Αγώνας Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η εκδήλωση που διοργάνωσαν το Μέτωπο Δράσης, η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα και η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο για το νερό και τη διαχείρισή του, πριν από 10 μέρες, ήταν «σημαντική και άκρως διαφωτιστική».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον κύριο ομιλητή Χρ. Σμυρνιώτη, υδρογεωλόγο και πρώην πρόεδρο του ΙΓΜΕ, καθώς και στις παρεμβάσεις υπαλλήλων που έχουν καταγγείλει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ακύρωση της λειτουργίας του Συμβουλίου Υδάτων. Σημειώνει επίσης το ρόλο των εταιριών εμφιάλωσης, λέγοντας ότι «αντλούν αλόγιστα» νερό και κατηγορεί Δήμο-ΔΕΥΑΙ για το ακριβό νερό και τη συντήρηση γεωτρήσεων.

Θεωρεί επίσης ότι «μέσω της κοινής αυτής προσπάθειας κάναμε ένα μικρό πρώτο βήμα (δεν είναι τυχαίο θεωρούμε ότι προχτές ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ ανακοίνωσε την επιτυχημένη γεώτρηση στην περιοχή του Δρίσκου) για την συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου το οποίο θα συγκεντρώσει τοπικές κινήσεις, ομάδες πολιτών, πολιτιστικούς και επιστημονικούς συλλόγους και θα διεκδικήσει την προάσπιση του νερού ως δημόσιο φυσικό αγαθό».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back