ΕΚΛΟΓΕΣ

Μια υποψηφιότητα από την κοινωνική οικονομία

Εικόνα του άρθρου Μια υποψηφιότητα από την κοινωνική οικονομία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2023, 20:29
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Σωτήρης Τσουκαρέλης, πρόεδρος της Ένωσης ΚΑΛΟ Ηπείρου «Κοινό ΚΑΛΟ», θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα.

Ο κ. Τσουκαρέλης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με δελτίο Τύπου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «την τελευταία δεκαετία, αυτό το οικοσύστημα κοινωνικής οικονομίας δραστηριοποιείται ενεργά και στον νομό μας», φέρνοντας καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις σε διάφορους φορείς.

Αναφέρει ακόμα ότι «ο Θωμάς Μπέγκας διέγνωσε τη δυναμική όλων αυτών των εγχειρημάτων και αντιλήφθηκε τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας».

Δηλώνει αισιόδοξος «βλέποντας μια μεγάλη δημοτική παράταξη, την Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα, να προωθεί νέους τρόπους οργάνωσης της οικονομίας, εντάσσοντας στο πρόγραμμά της όρους όπως: ανοιχτές τεχνολογίες, κοινωνική καινοτομία, τεχνολογική αυτονομία και αυτάρκεια, ενεργειακή δημοκρατία, ενεργειακές κοινότητες, συμπεριληπτική δημοκρατία, συλλογική ευφυΐα στη διοίκηση» και καταλήγει λέγοντας ότι «οι συνεταιρισμοί και οι συλλογικότητες της περιοχής μας, η μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι και οι ομάδες της κοινωνίας των πολιτών μπορούν να γίνουν μοχλοί για μια άλλου τύπου ανάπτυξη. Δίκαιη, συμπεριληπτική και αληθινά βιώσιμη».

 Ο Σωτήρης Τσουκαρέλης, εκτός από πρόεδρος της Ένωσης ΚΑΛΟ είναι μεταξύ άλλων ενεργός αγρότης, πολιτικός επιστήμονας (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Τα Ψηλά Βουνά»

ΣΧΟΛΙΑ
Δημητρα Σουλιωτη MSc R D
Καταπληκτικα Συνχαρητηρια πολλα
Δημητρα Σουλιωτη MSc R D
Εξαιρετικη δουλεια. Συνχαρητηρια πολλα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back