ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια χορευτική σύμπραξη και ένα καλλωπιστικό φυτό

Εικόνα του άρθρου Μια χορευτική σύμπραξη και ένα καλλωπιστικό φυτό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2024, 18:40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παράσταση χορού-μουσικής και ψηφιακών μέσων Asplenium, θα γίνει στις 27 και 28 Ιουνίου στις 21.15 στην αυλή του Θυμωμένου Πορτραίτου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ στην προπώληση και 10 στην είσοδο.

Η παράσταση είναι δημιούργημα των ομάδων σύγχρονου χορού A priori Dance Co. (Ιωάννινα) και Random Magnetic Moment (Θεσσαλονική), υπό τους ήχους της μουσικής και των visual arts.

Οι συντελεστές είναι οι εξής: Καλλιτεχνική Ιδέα-χορογραφική παρτιτούρα -χορός: Ελεονώρα Ηλία, Δέσποινα Καπουλίτσα, Λία Βασδάρη, μουσική σύνθεση/ ηχοτοπία: Αναστάσιος Κοκκινίδης (ηλεκτρονική μουσική), Παύλος Παυλίδης (σαξόφωνο), Δημήτρης Καραγεώργος (guest μουσική εμφάνιση), ψηφιακές εγκαταστάσεις/ βίντεο/φωτογραφίες: Κωστής Εμμανουηλίδης.

«Έχοντας την κοινή πεποίθηση πως ο σύγχρονος χορός εκλείπει στη χώρα και οι δράσεις χορού μέσω της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών μέσων και ήχου είναι περιορισμένες στην περιφέρεια, εκκινούμε αυτή τη διευρυμένη συνεργασία από τα Ιωάννινα, επιδιώκοντας μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία να χαράξουμε την απαρχή ενός νέου ταξιδιού-συνεργασίας, υπό το πρίσμα της διευρυμένης καλλιτεχνικής κοινότητας και δράσης στις πόλεις-έδρες μας» αναφέρουν οι καλλιτεχνικές ομάδες.

Όσο για το asplenium είναι ένα είδος καλλωπιστικής φτέρης που καλλιεργείται στις γλάστρες των ελληνικών σπιτιών με λίγη φροντίδα, αρκετή υγρασία και περιορισμένο ηλιακό φως



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3