Λυκ πίσω

Μια σύλληψη για την καταστροφή περιπτέρου του ΚΚΕ (μ-λ)

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2023, 23:06

Οι καταστροφές σε εκλογικά περίπτερα, στην κεντρική πλατεία, συνεχίστηκαν, με στόχο για δεύτερη φορά αυτό του ΚΚΕ(μ-λ), λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο χώρο, συνέλαβαν έναν 19χρονο ως υπεύθυνο και κατηγορούμενο.

«Καταγγέλλουμε  τη δράση τέτοιων φασιστοομάδων, η οποία βρίσκει έδαφος και ασκεί επιρροή σε αποπολιτικοποιημένα τμήματα της νεολαίας. Γνωρίζουμε όμως πως το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του λαού. Για αυτό και δε ζητήσαμε κανενός είδους ‘προστασία’ και περιφρούρηση του εκλογικού μας περιπτέρου και κανενός είδους νομικίστικη δήθεν επίλυση του ζητήματος, από αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα και τους κρατικούς μηχανισμούς του συστήματος» αναφέρει η οργάνωση, μεταξύ άλλων.

Σημειώνει ακόμα ότι «το ίδιο το σύστημα είναι υπεύθυνο με την πολιτική του, στηριγμένη στους κρατικούς μηχανισμούς, που δημιουργεί χώρο ανάπτυξης αυτών των φασιστοομάδων. Είναι η επίθεση του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος στα λαϊκά στρώματα που πάει χέρι χέρι με τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που στρώνει το δρόμο στο φασισμό, στερώντας κάθε προοπτική, το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή από την νεολαία, ενώ από την άλλη χτυπούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης, οργάνωσης και αγώνα της».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3