ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μια «πρωτοποριακή μέθοδος» για τη χειρουργική όγκων εγκεφάλου

Εικόνα του άρθρου Μια «πρωτοποριακή μέθοδος» για τη χειρουργική όγκων εγκεφάλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2023, 17:09
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Mια «πρωτοποριακή μέθοδος που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η οποία αναμένεται να αλλάξει τη χειρουργική στρατηγική των όγκων εγκεφάλου» πρόκειται να παρουσιαστεί σε ημερίδα που θα γίνει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Δημ. Χατζής», στην πανεπιστημιούπολη.

Η μέθοδος αυτή προέκυψε από τη συνεργασία του Νευροχειρουργικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της εταιρίας P. Zafiropoulos, στο πλαίσιο έργου για τη διεγχειρητική κυτταρομετρία ροής σε όγκους εγκεφάλου που χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Δημιουργώ-Ερευνώ- Καινοτομώ».

Τις προοπτικές της μεθόδου θα παρουσιάσει ο Γ. Βαρθολομάτος.

Θα ακολουθήσει στις 19:30 η παρουσίαση του βιβλίου «Intraoperative Flow Cytometry» του Γ. Αλεξίου και Γ. Βαρθολομάτου από τον ακαδημαϊκό-ομότιμο καθηγητή Αναστάσιο Γερμενή. Θα προσφωνήσουν η Άννα Μπατιστάτου, πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νίκος Κατσακιώρης, ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Σ. Βούλγαρης και ο διευθυντής Χειρουργικού Τομέα Μ. Μήτσης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Γ. Αλεξίου, Α. Κυρίτσης, X. Χαρίσης, Γ. Γκλαντζούνης, Ι. Γεωργίου και Γ. Βαρθολομάτος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back