πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πολύ δύσκολη εποχή για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Μια πολύ δύσκολη εποχή για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2024, 21:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων έχει εκλογές σε τρεις μήνες. Και η προεκλογική περίοδος είναι ίσως η πιο ασταθής και η πιο ταραγμένη που έχει υπάρξει, μέσα στην οποία κάθε άλλο παρά διαφυλάττεται το κύρος του θεσμού. 

Τον «κύκλο» της ταραχής είχε ανοίξει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάκης Χρυσοστόμου, στις αρχές του καλοκαιριού, όταν και προχώρησε σε διαγραφή μελών της Διοικούσας Επιτροπής επικαλούμενος τις συνεχείς απουσίες τους από τις συνεδριάσεις. 

Οι αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ήταν άμεσες, με τον Γρηγόρη Γκίκα να επιτίθεται σφοδρά στη διοίκηση Χρυσοστόμου και να προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά των διαπιστωτικών πράξεων του προέδρου. 

Ο κ. Γκίκας ανακοίνωσε χτες ότι το ΣτΕ έκανε αποδεκτή την προσφυγή –το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει εκδοθεί ακόμη- και κατηγόρησε τον κ. Χρυσοστόμου για «πραξικόπημα». Του ζήτησε δε να παραιτηθεί όπως «και το παρεάκι του» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας. 

Και σήμερα ήρθε η απάντηση του κ. Χρυσοστόμου. Ο οποίος ναι μεν υποστήριξε ότι «η απόφαση του ΣτΕ αφορά συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν και όχι το ήθος ή την ακεραιότητα της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων», αλλά είπε και ότι «οι διαπιστωτικές πράξεις εκδόθηκαν σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία… και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπούσαν στον αποκλεισμό κανενός συνδυασμού από τις επικείμενες εκλογές»…

Αρνήθηκε τα περί «ύπαρξης παρεών» στο Επιμελητήριο όπως και τα περί «πραξικοπήματος» και στη συνέχεια ανταπέδωσε τα βέλη στον κ. Γκίκα: «Κανείς από εμάς δεν έχει απασχολήσει με πράξεις του ή παραλείψεις του τη Δικαιοσύνη και δεν έχουμε κληθεί να απολογηθούμε ούτε σε πταισματοδικείο. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν χρειαζόμαστε για ειδικούς συνεργάτες ποινικολόγους […] και δεν χρειάστηκε ποτέ μέχρι σήμερα να μπαινοβγαίνουμε στα κομματικά γραφεία των βουλευτών ή να φωτογραφιζόμαστε σε γραφεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως δήθεν υπερασπιστές της επιχειρηματικότητας».

Eίπε ακόμη ότι πριν την απόφαση του ΣτΕ, ο ίδιος είχε κάνει μήνυση στον κ. Γκίκα -για το περιεχόμενο των διάφορων δηλώσεών του, προφανώς.

Και τέλος δήλωσε «παρών» στις επερχόμενες εκλογές.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back