ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μερικές χρήσιμες διευκρινίσεις...

Εικόνα του άρθρου Μερικές χρήσιμες διευκρινίσεις...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2019, 21:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο «Τύπος Ιωαννίνων» ξεκινά αυτό το κείμενο, ζητώντας καταρχάς συγγνώμη από όσους αναγνώστες μπορεί να μην κατανοούν την παρέμβαση λόγω απουσίας όλων των δεδομένων. Η παρέμβαση γίνεται με αφορμή σημερινή τοποθέτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα στη σελίδα του στο fb για τη μη δημοσίευση ανακοίνωσης της παράταξής του από τα τοπικά ΜΜΕ.

Καταρχάς, τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι απλοί διαμεσολαβητές… ανακοινώσεων. Η λογική «δημοσιεύστε και ο κόσμος θα κρίνει» μπορεί να αντιστραφεί εύκολα. Η ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» αφορούσε συγκεκριμένο μέσο και συγκεκριμένο δημοσιογράφο (ο οποίος προέβη στη δημοσιοποίηση και κατέθεσε τη δική του απάντηση).

Ανεξαρτήτως της στάσης του δημοσιογράφου, και κατά πόσο είναι δεοντολογική ή όχι, ή της στάσης της παράταξης, και των λέξεων που αυτή χρησιμοποιεί, ο «Τύπος Ιωαννίνων» δεν εμπλέκεται σε τέτοιες αντιπαραθέσεις ιδίως από τη στιγμή που το κλίμα στον δημόσιο λόγο έχει ενταθεί εκατέρωθεν εδώ και πολλούς μήνες, εξελισσόμενο σε προσωπική κόντρα.

Και για έναν ακόμη βασικό λόγο που και ο κ. Μπέγκας επικαλείται εμμέσως: Ο κάθε δημοσιογράφος και το κάθε μέσο κρίνονται από τους αναγνώστες (τους ακροατές ή τους τηλεθεατές). Αυτοί και μόνο αυτοί είναι οι κριτές, και πρέπει να τους εμπιστευόμαστε, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει άλλος δίκαιος δρόμος.

Βαρβάρα Αγγέλη-Γιώργος Τσαντίκος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back