Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια μόνιμη έκθεση φωτογραφίας για τις προσφυγικές κοινότητες

Εικόνα του άρθρου Μια μόνιμη έκθεση φωτογραφίας για τις προσφυγικές κοινότητες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2021, 21:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής, θα φιλοξενείται μια μόνιμη έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις προσφυγικές κοινότητες της Ανατολής, της Νεοκαισάρειας και της Μπάφρας. Την έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Παρασκευή 6-9 το απόγευμα, «εγκαινίασαν» σήμερα οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος και Ελένη Ακονίδου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αρλέτος (με αρμοδιότητα και τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής) πρότεινε μεταξύ άλλων να δοθεί το όνομα του  τελευταίου πρόεδρου της Κοινότητας Ανατολής, Γιάννη Συμεωνίδη,  στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής, τιμώντας έτσι την προσφορά του στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η κα Ακονίδου, ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, μίλησε για μια σημαντική στιγμή για την πόλη υπογραμμίζοντας «το κουράγιο, τη δύναμη και το ηθικό των ανθρώπων να ξαναγεννηθούν, να δημιουργήσουν, να βοηθήσουν κι εκείνοι στην ανόρθωση του πολύπαθου ελληνισμού θεμελιώνοντας ένα νέο κεφάλαιο σε μία ήδη ένδοξη πορεία μέσα στους αιώνες».

Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης όπως και δύο παραδοσιακές φορεσιές, έχουν διατεθεί από το αρχείο της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, του Μικρασιατικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων και της Κοινότητας Μπάφρας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3