Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια καλή ευκαιρία για την Ιατρική Σχολή

Εικόνα του άρθρου Μια καλή ευκαιρία για την Ιατρική Σχολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2016, 20:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από αρκετά χρόνια, «ξεπαγώνουν» οι προσλήψεις καθηγητών στις ιατρικές σχολές της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην κατανομή 50 θέσεων για την πρόσληψη μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) με σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρικών σχολών, η οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπαγορεύεται από  επιτακτικούς  λόγους δημόσιας υγείας και δημόσιου συμφέροντος.

Οι 50 θέσεις κατανεμήθηκαν σε επτά πανεπιστήμια με ιατρικές σχολές, με το καθένα από αυτά να παίρνει 7 θέσεις (με εξαίρεση το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο παίρνει οκτώ θέσεις). Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο ενισχύεται με 7 μέλη ΔΕΠ για το Τμήμα Ιατρικής, εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και καταθέτει την ελπίδα του ότι «θα υπάρξει στο μέλλον και ανάλογη συνέχεια». 

Το Τμήμα Ιατρικής έχει λοιπόν την ευκαιρία να καλύψει τα κενά που υπάρχουν κυρίως λόγω συνταξιοδότησης καθηγητών και παράλληλα να ενισχύσει το ιατρικό και ερευνητικό έργο στις πανεπιστημιακές κλινικές, αρκετές από τις οποίες έχουν αποδυναμωθεί πολύ. Η κατανομή των θέσεων σε γνωστικά αντικείμενα και βαθμίδες θα γίνει από τη γενική συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής, πρόεδρος του οποίου είναι ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Μηνάς Πασχόπουλος.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back