ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φυτεία κάνναβης με 544 δενδρύλλια στην Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου Φυτεία κάνναβης με 544 δενδρύλλια στην Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/08/2021, 21:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οργανωμένη φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε δύσβατη, δασώδη και παραποτάμια περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων.

Στη φυτεία «φιλοξενούνταν» 544 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 5 εκατοστά έως 2,70 μέτρα. Όλα τα δενδρύλια εκριζώθηκαν από την Αστυνομία.

Για την υπόθεση αυτή υπήρξε μια αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε και ομάδα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό που κατηγορείται για καλλιέργεια ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά την έρευνα στον χώρο της φυτείας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πρόχειρου καταλύματος, πάνω σε αυτοσχέδιο κρεβάτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με γεμιστήρα με 30 φυσίγγια και ξιφολόγχη καθώς και ακόμη ταχυγεμιστήρες με συνολικά 28 φυσίγγια.

Ακόμη, βρέθηκαν σύστημα ποτισμού, αποτελούμενο από λάστιχο 30 μέτρων και δεξαμενή νερού, και αγροτικά εργαλεία (φτυάρι, τσάπες, πριόνια).

Ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back