ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια φουσκωτή εγκατάσταση στα Λιθαρίτσια και μια πολιτιστική δράση

Εικόνα του άρθρου Μια φουσκωτή εγκατάσταση στα Λιθαρίτσια και μια πολιτιστική δράση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2023, 22:59
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο, μουσική, ποίηση και εικαστικές τέχνες σε μια φουσκωτή αρχιτεκτονική εγκατάσταση με την ονομασία «Pezize», στο πάρκο Λιθαρίτσια τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη συλλογική πολυπολιτισμική εμπειρία των Βαλκανίων για τα προξενιά, η οποία είναι βασισμένη σε εθνογραφική έρευνα με μαρτυρίες, αρχειακό υλικό και την καλλιτεχνική αντίληψη νέων δημιουργών από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια για το ζήτημα της πυρηνικής οικογένειας και της αγάπης στο πλαίσιο της παράδοσης των προξενιών.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει οι οργανώσεις: Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων, Inter Alia, Rhea, Open Space Foundation, PVN Albania, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «ECHO III-For Memory’s Sake». Το πρόγραμμα στοχεύει να φέρει κοντά καλλιτέχνες από τα Βαλκάνια που εργάζονται στους τομείς του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών τεχνών και της λογοτεχνίας, για να εξερευνήσουν την κοινή πολιτιστική κληρονομιά των Βαλκανίων μέσα από τα θέματα του γάμου, των προξενιών και των πυρηνικών οικογενειών.

Η όλη δράση έχει ήδη παρουσιαστεί σε Βουκουρέστι, Vidin και Σόφια, και συνεχίζει σε Ιωάννινα, Berat και Lushnje.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στη φουσκωτή εγκατάσταση «Pezize» μπορούν να περιηγηθούν μικροί και μεγάλοι.


*Photo credit: Pezize by Dynamorphe, 2021, CC BY-SA 4.0

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back