ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια «εκστρατεία» για τη δωρεά μυελού των οστών

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2018, 21:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στη δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών) παίρνουν ο Σύλλογος Ασθενών με Νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών «Είμαστε μαζί» και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η αρχή γίνεται στις 5 Νοεμβρίου, με τη διοργάνωση μιας ανοιχτής συζήτησης στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, στις 18:00. Στην εκδήλωση αυτή θα γίνουν εισηγήσεις από τον  Στέλιο Γραφάκο, αναπληρωτή καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικό διευθυντή της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας» και την Ελευθερία Χατζημιχαήλ, επίκουρη καθηγήτρια Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ ο Βάιος Παρασκευάς, η Εύη Στέφου και η Λένα Χριστοφιλοπούλου θα καταθέσουν τη δική τους εμπειρία ως δότες και λήπτες. Τη συζήτηση θα πλαισιώσουν η Άννα Μπατιστάτου, καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής και πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελένη Καψάλη, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η Ελευθερία Ζερβού, διευθύντρια Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ο Αλέξανδρος Μάκης, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής-Παιδοαιματολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και η Μαρία Ζουμπούλη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου «Είμαστε μαζί».  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι δυνατή η λήψη δειγμάτων από όσους εθελοντές το επιθυμούν.

Και οι δράσεις συνεχίζονται…

Από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου η διαδικασία λήψης δειγμάτων από εθελοντές θα συνεχιστεί στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου (10:00-14:00) και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (13:00-16:00). Η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου με συναυλία που θα προσφέρει στους δότες ο Δημήτρης Μυστακίδης.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back