Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Μια εβδομάδα πολέμου: Αμφίβολες συνομιλίες, περισσότερες απώλειες

Εικόνα του άρθρου Μια εβδομάδα πολέμου: Αμφίβολες συνομιλίες, περισσότερες απώλειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2022, 10:25
ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα ο πόλεμος στην Ουκρανία κλείνει μια εβδομάδα. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα έχουν ήδη χαθεί χιλιάδες φαντάροι εκατέρωθεν, αλλά και πολίτες, κυρίως Ουκρανοί, αλλά και ρωσόφωνοι στις αυτονομημένες περιοχές.

Σήμερα 2/3 υποτίθεται ότι θα αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες των εισβολέων Ρώσων με τους αμυνόμενους Ουκρανούς, χωρίς αυτό να μοιάζει πολύ πιθανό πάντως,

Ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε απόψε ότι οι αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας είναι απίθανο να συναντηθούν αύριο για συνομιλίες, προσθέτοντας ότι τα αιτήματα της Μόσχας προκειμένου να σταματήσει την εισβολή είναι «μη ρεαλιστικά».

Δείτε τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, στο live blog του Τύπου Ιωαννίνων και το twitter, στο λογαριασμό @typosI


Την ίδια ώρα η Ρωσία υποστήριξε στον ΟΗΕ, δια του πρεσβευτή της Γκενάτι Γκατίλοφ, ότι «δεν υπάρχει καμιά επιθυμία από την πλευρά της Ουκρανίας για την εξεύρεση δίκαιης και ισορροπημένης λύσης στα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών».

Στο πολεμικό πεδίο, οι Ρώσοι φαίνεται ότι κατέλαβαν τη Χερσόνα και ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, αερομεταφερόμενες μονάδες εισβάλανε στο Χάρκοβο. Οι πολεμικές πληροφορίες και από τις δύο πλευρές για την εξέλιξη των μαχών είναι εξαιρετικά επισφαλείς και μεταδίδονται πάντα με επιφύλαξη.

Στο μεταξύ, το βαρέλι έφτασε τα 110 δολάρια στις 4 το πρωί ώρα Ελλάδας, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απευθυνόταν με μια ιστορική ομιλία, στο Κογκρέσο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back