ΘΕΑΤΡΟ

Μια διαφορετική παράσταση κουκλοθέατρου

Εικόνα του άρθρου Μια διαφορετική παράσταση κουκλοθέατρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2016, 16:15
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) έρχεται ξανά στα Γιάννενα. Αυτή τη φορά με μια παράσταση κουκλοθεάτρου-θεάτρου αντικειμένων. Σε συνεργασία λοιπόν με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο θέατρο «Καμπέρειο», μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την παράσταση «Δώρο», με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή κουκλοθεάτρου, κατά την οποία τα αντικείμενα ζωντανεύουν μέσα από το συμβολικό και χρηστικό τους χαρακτήρα, υποκαθιστώντας τις παραδοσιακές κούκλες.

Ο κουκλοπαίκτης είναι ορατός στο κοινό, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι απλώς και μόνο χειριστής της κούκλας, αλλά συμμετέχει και ο ίδιος ενεργά στη δράση. Εκεί που δεν το περιμένεις τα άχρηστα γίνονται χρήσιμα! Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Koldo Vío, ενώ τη δραματουργική επεξεργασία η Πολυξένη Σπυροπούλου. Παίζουν η Ελένη Γιαννούση και ο Μάριος Μεβουλιώτης. Μουσικός ο Παύλος Μέτσιος.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μετά από πολλά χρόνια, ενέταξε στον προγραμματισμό του μια παράσταση κουκλοθεάτρου που με χιούμορ και ευαισθησία προσεγγίζει ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα. Η παράσταση ταξίδεψε όλο το καλοκαίρι σε γειτονιές, δήμους και φεστιβάλ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back