ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μηχανικών Η/Υ Ιωαννίνων: Κατάληψη και κάλεσμα στα μέλη ΔΕΠ

Εικόνα του άρθρου Μηχανικών Η/Υ Ιωαννίνων: Κατάληψη και κάλεσμα στα μέλη ΔΕΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2024, 18:48
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η γενική συνέλευση του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πήρε απόφαση για κατάληψη, ανανεώνοντας την προηγούμενη του.

Η συνέλευση ήταν πολύ μαζική, με 323 άτομα παρόντα και το πλαίσιο της κατάληψης με βάση την ανακοίνωση του συντονισμού των κινητοποιήσεων, πήρε 188 ψήφους.

Το θέμα είναι το εξής: οι φοιτητές-τριες του τμήματος απέστειλαν στη γενική συνέλευση τμήματος (στη διοίκηση δηλαδή) την απόφαση και ζητούν έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα στις 7 το απόγευμα.

Πρακτικά, ζητούν από τους διδάσκοντες-ουσες να πάρουν θέση για το θέμα της εξ αποστάσεως εξεταστικής, για το οποίο φαίνεται ότι δεν υπάρχει κοινή στάση στα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και όχι μόνο από μέλη ΔΕΠ που αντιτίθενται στο νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Οι φοιτητές-τριες του τμήματος αναφέρουν ότι κάλεσαν και την προηγούμενη εβδομάδα το τμήμα να πάρει θέση, χωρίς όμως αυτό να συμβεί.

Καλούν το τμήμα να δηλώσει «ξεκάθαρη θέση κατά της τηλεξεταστικής και του νομοσχεδίου ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με βάση τη θέση της ΠΟΣΔΕΠ και των άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και πανελλαδικά» και ζητούν να αναβληθεί η εκεταστική και να γίνει δια ζώσης αμέσως μετά το πέρας των φοιτητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων. 

«Εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων,για αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση και πτυχία με αξία» καταλήγουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back