Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μήνυμα σεξιστικό και ανήθικο, που θυμίζει άλλες εποχές»

Εικόνα του άρθρου «Μήνυμα σεξιστικό και ανήθικο, που θυμίζει άλλες εποχές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2021, 11:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ζήτημα συμπεριφοράς εργαζόμενου εγείρει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, σε ανακοίνωση με πέντε υπογραφές (Ρένα Μπενέκου, Χρήστος Μεντής, Γιάννης Τσαρακλής, Μίλτος Σαρρέας, Ζώης Γαλατάς) μελών του.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι συγκεκριμένος εργαζόμενος, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, έχει τύχει ευνοϊκής εργασιακής μεταχείρισης από τη δημοτική αρχή και στήριξης από την παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ (γίνεται αναφορά και σε ανακοίνωση της παράταξης, χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι αυτή ή τι ακριβώς αναφέρει), επιτέθηκε στην αντιπρόεδρο του συλλόγου, με μήνυμα που έστειλε «στον εργοδότη της στον Δήμο Ζίτσας» όπως αναφέρει.

Ο σύλλογος το περιγράφει ως «μήνυμα σεξιστικό, και ανήθικο. Μήνυμα που θυμίζει άλλες εποχές. Μήνυμα που προσβάλει την δημοκρατία, το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και τον σεβασμό στη γυναικεία υπόσταση».

Το περιστατικό πρέπει να έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό, καθώς ο σύλλογος αναφέρει ότι «ζητήσαμε από την πρόεδρο να τον καλέσει στο επόμενο Δ.Σ. προκειμένου να μας εξηγήσει γιατί έστειλε αυτό το μήνυμα. Μάταια τον περιμέναμε για πάνω από ενάμιση χρόνο. Δεν ήρθε ποτέ. Αυτό σκόπιμα το κρύβει η ΔΑΣ ΟΤΑ».

Ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ζητήθηκε συγγνώμη για το περιστατικό, από την αντιπρόεδρο, η οποία του ζήτησε να έρθει στο διοικητικό συμβούλιο για να εξηγήσει τι έχει συμβεί.

«Για την πρόεδρο του συλλόγου και την παράταξη της ήταν αρκετή μια διεκπεραιωτική, από τηλεφώνου, συγγνώμη», τονίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση καλεί το δήμαρχο «να πάρει θέση» και τους εργαζόμενους «να μην υποκύψουν στο φόβο, την τρομοκρατία, στην ηθική απαξίωση της προσωπικότητας μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back