Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέτσοβο: «Μάχη» για τον απολογισμό του... 2014

Εικόνα του άρθρου Μέτσοβο: «Μάχη» για τον απολογισμό του... 2014
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2019, 23:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η παράταξη «Δύναμις Δημοτών» με επικεφαλής τον Σπύρο Βασιλείου έρχεται να ασκήσει σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή Μετσόβου Κώστα Τζαφέα αλλά και να απαντήσει στα «παπαγαλάκια», όπως σημειώνει, με αφορμή τη μη ψήφιση των οικονομικών καταστάσεων και του απολογισμού του… 2014 του Δήμου Μετσόβου.

«Ας το πάρουμε όμως από την αρχή, εμείς ως παράταξη δεσμευτήκαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε απέναντι σε αυτά που μας κρατάνε πίσω, αλλά θα βάλουμε πλάτη όπου πρέπει για να προχωρήσει ο Δήμος. Μέχρι σήμερα έχουμε υπερψηφίσει σχεδόν όλες τις χρηματοδοτήσεις που έχουν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου, γιατί πρέπει κατά την άποψη μας, να πληρωθούν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι αλλά και γενικά είναι σημαντικό σε έναν Δήμο που χρωστάει πολλά, να βάζουμε πλάτη στο να έρθουν επιπλέον πόροι. Το καλό του Δήμου είναι, και πρέπει να είναι, πάνω από το συμφέρον της όποιας παράταξης. Aπό την άλλη είπαμε σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, οικονομικών καταστάσεων και απολογισμών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 

Η παράταξη κάνει λόγο για μια «πρωτόγνωρη κατάσταση» και ότι η ίδια θεωρεί ότι «δεν έχουμε καμία ‘νομιμοποίηση’ να εγκρίνουμε απολογισμούς τους 2014». Αναφέρει δε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει εξηγήσει τους λόγους της τεράστιας αυτής καθυστέρησης.

Τέλος, η παράταξη της αντιπολίτευσης απαντά και σε όσους «έχουν ‘κοντή’ μνήμη» που την κατηγορούν ότι δεν πήρε θέση για το πρόβλημα με τις δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Καταθέτει εκ νέου τα αιτήματα προς τον δήμαρχο για τους απολογισμούς της επιχείρησης αλλά και εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ  κατηγορεί, με τη σειρά της, τη δημοτική αρχή ότι ακολουθεί την τακτική «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στις δομές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back