Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το μέτρημα δεν έχει τελειώσει…

Εικόνα του άρθρου Το μέτρημα δεν έχει τελειώσει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2019, 01:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τελείωσαν (και οι βουλευτικές εκλογές έρχονται), αλλά τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμη. Και τα επίσημα αποτελέσματα έχουν τη σημασία τους…

Καταρχάς, η κατανομή των εδρών ενδέχεται να αλλάξει σε κάποιες περιπτώσεις. Παράλληλα, πρόσωπα σε εκλόγιμες ή εν δυνάμει εκλόγιμες θέσεις περιμένουν πώς και πώς τι μέλλει γενέσθαι. Η οριστική σταυροδοσία των υποψήφιων περιφερειακών ή δημοτικών συμβούλων μπορεί να αλλάξει τη σύνθεση του περιφερειακού ή των δημοτικών συμβουλίων όπως αυτή έχει καταγραφεί από τα προσωρινά αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των εκλογών.

Τον τελευταίο καιρό, ιδίως, στον Δήμο Ιωαννιτών, υπάρχει μια αναστάτωση η οποία προκύπτει από την επανακαταμέτρηση των σταυρών προτίμησης σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που γίνεται από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων. Κάτι που είναι εύλογο αν σκεφθεί κανείς ότι οι τελευταίες εκλόγιμες θέσεις ιδίως στις παρατάξεις του Μωυσή Ελισάφ και του Θωμά Μπέγκα απέχουν παρά λίγες μόνο ψήφους από τις μη εκλόγιμες θέσεις. Στην παράταξη του κ. Μπέγκα, τη Γωγώ Γιώτη που καταλαμβάνει την τελευταία εκλόγιμη θέση, την ακολουθεί ο Φίλιππας Τσουμάνης ο οποίος έμεινε εκτός δημοτικού συμβουλίου για τρεις ψήφους –βάσει πάντα των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Στην παράταξη του κ. Ελισάφ, τα πράγματα είναι θεωρητικά πιο «μάχιμα». Η Χριστίνα Κωτσαντή και ο Δημήτρης Θεμελής έμειναν εκτός δημοτικού συμβουλίου με λίγες ψήφους διαφορά από τους δύο τελευταίους που εκλέγονται, τον Γιάννη Λυκογιώργο και τον Γιώργο Λώλη, και οι οποίοι ισοψηφούν (498 ψήφοι). Η κ. Κωτσαντή έχει 490 σταυρούς και ο κ. Θεμελής, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Ελισάφ, 489 σταυρούς. Μικρές διαφορές, «ευάλωτες» σε ανατροπές. Εν αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων (με τις ενστάσεις να μην αποκλείονται ακολούθως).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back