Μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2021, 11:26

To σωματείο Γενικών Ιατρών ΕΣΥ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, διατυπώνει ερωτήματα για την εντολή της 6ης ΥΠΕ περί μετακίνησης γιατρών από Κέντρα Υγείας προς τα νοσοκομεία με το σκεπτικό της κάλυψης αναγκών λόγω πανδημίας.

Το σωματείο ερωτά ποιες ακριβώς είναι οι «επείγουσες νοσοκομειακές ανάγκες» και τονίζει ότι τα Γιάννενα δεν είναι πληττόμενη περιοχή, καθώς με απόφαση του διοικητή του ΠΓΝΙ έχει ανασταλεί η λειτουργία της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων 3 (ΜΕΛ 3).

Επίσης, διερωτάται γιατί μετακινούνται γιατροί από τα κέντρα υγείας, ενώ το καλοκαίρι ακριβώς στις περιοχές τους υπάρχει περισσότερος κόσμος και αν έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες κάλυψης των ιατρικών αναγκών από το ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου.

Τέλος, αν υπήρξε σχετικό αίτημα του νοσοκομείου για την απόφαση αυτή ή αποτελεί μία απόφαση που έχει ληφθεί κεντρικά από το Υπουργείο Υγείας.

Το σωματείο θεωρεί ότι η απόφαση δεν καλύπτει πραγματικές ιατρικές ανάγκες, αλλά περισσότερο τις ανάγκες λήψης των καλοκαιρινών αδειών των ιατρών του Παθολογικού τομέα, «κάτι που είναι απόλυτα λογικό, αλλά κάτι στο οποίο κακώς ζητείται να δώσει λύση η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας(ΠΦΥ)» και σημειώνει ότι δικαίωμα σε καλοκαιρινές άδειες έχουν και οι ιατροί των Κέντρων Υγείας, καθώς και ότι στο ΕΣΥ «δεν μπορούν να υπάρχουν ιατροί πρώτης και δεύτερης διαλογής».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back