ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μετά από ένα χειρουργείο ορθοπλαστικής ισχίου

Εικόνα του άρθρου Μετά από ένα χειρουργείο ορθοπλαστικής ισχίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2023, 20:28
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μετά την αρθροπλαστική ισχίου είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις για να εξασφαλίσετε τη σωστή επούλωση και να αποφύγετε επιπλοκές. Αυτές οι προφυλάξεις μπορεί να περιλαμβάνουν περιορισμό της φυσικής δραστηριότητας, λήψη φαρμάκων για τη διαχείριση του πόνου και του οιδήματος, την παρακολούθηση του ασθενούς από φυσικοθεραπευτή και την ένταξή του σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Μία από τις πιο σημαντικές προφυλάξεις μετά την αρθροπλαστική ισχίου είναι ο περιορισμός της φυσικής δραστηριότητας. Ενώ είναι σημαντικό να παραμείνετε ενεργοί για να διατηρήσετε την κινητικότητα των αρθρώσεων, για μια πιο γρήγορη επούλωση. Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε την υπερβολική πίεση στην άρθρωση. Οι ασθενείς μπορεί να συμβουλεύονται τον ορθοπεδικό τους και να αποφεύγουν δραστηριότητες υψηλής έντασης, όπως το τρέξιμο και το άλμα, και να περιοριστούν σε δραστηριότητες χαμηλής έντασης, όπως το κολύμπι, το περπάτημα και το ποδήλατο. Επιπλέον, οι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν βοηθητικές συσκευές, όπως πατερίτσες, για να υποστηρίξουν το βάρος τους και να μειώσουν τον κίνδυνο πτώσεων.

Μια άλλη σημαντική προφύλαξη μετά την αρθροπλαστική είναι η λήψη φαρμάκων για τη διαχείριση του πόνου και του οιδήματος. Στους ασθενείς μπορεί να συνταγογραφηθούν παυσίπονα ή μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και στη μείωση της φλεγμονής. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τη συνταγογραφούμενη δοσολογία και συχνότητα αυτών των φαρμάκων και να αποφεύγετε τη λήψη άλλων φαρμάκων που μπορεί να προκαλέσουν άλλες παρενέργειες.

Η φυσικοθεραπεία είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης μετά την αρθροπλαστική. Οι ασθενείς μπορεί να παραπεμφθούν σε φυσιοθεραπευτή που μπορεί να τους βοηθήσει να ανακτήσουν τη δύναμη, την ευλυγισία και το εύρος κίνησης στην προσβεβλημένη άρθρωση. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ασκήσεις, διατάσεις και άλλες τεχνικές που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην επούλωση και στην αποκατάσταση της λειτουργίας των αρθρώσεων.

Εκτός από αυτές τις προφυλάξεις, οι ασθενείς θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν την διάρκεια ζωής του καινούριου ισχίου. Η διάρκεια ζωής του εμφυτεύματος θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας του ασθενούς, του επιπέδου δραστηριότητας και της συνολικής υγείας του. Οι περισσότερες συσκευές αρθροπλαστικής ισχίου έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν πολλά χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής του ισχίου. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας του ασθενούς. Οι ασθενείς που ασκούν μεγάλη πίεση στην άρθρωση μπορεί να φθείρουν τη συσκευή πιο γρήγορα από τους ασθενείς που κάνουν πιο καθιστική ζωή. Επιπλέον, οι ασθενείς που έχουν ορισμένες ιατρικές παθήσεις, όπως η οστεοπόρωση ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ενδέχεται να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αποτυχίας της συσκευής.

Για να βοηθήσουν οι ασθενής την παράταση του εμφυτεύματος θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία της άρθρωσης και να αποφεύγουν την υπερβολική πίεση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αποφυγή δραστηριοτήτων με μεγάλο αντίκτυπο, τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και την παρακολούθηση ενός προκαθορισμένου προγράμματος άσκησης και αποκατάστασης. Οι ασθενείς θα πρέπει επίσης να προγραμματίζουν τακτικές εξετάσεις όπου ο ορθοπεδικός γιατρός τους θα παρακολουθεί το εμφύτευμα και θα διασφαλίζει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Ακολουθώντας αυτές τις προφυλάξεις, οι ασθενείς μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη της ορθοπλαστικής ισχίου για πολλά χρόνια ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back